Jaarlijks mystery onderzoek en handhaving op deurbeleid

6 okt 2017

De gemeente Amsterdam gaat jaarlijks een mystery visit onderzoek laten uitvoeren op het deurbeleid van alle horeca met een portier.

De gemeente Amsterdam gaat jaarlijks een mystery visit onderzoek laten uitvoeren op het deurbeleid van alle horeca met een portier.

In tegenstelling tot eerdere mystery visit onderzoeken zullen vanaf nu alle horecazaken met (structureel) beveiliging aan de deur door mystery guest bezocht worden. En de mystery guests zijn naast onderzoeker ook toezichthouder en hebben daarmee de mogelijkheid een stap uit de Handhavingsstrategie op te leggen. Zo is te lezen in een brief van de burgmeester aan de leden van de raadscommissie Algemene Zaken.

Dat betekent dus dat alle horeca met portier voortaan jaarlijks op deurbeleid worden gecontroleerd en bij negatieve constateringen gehandhaafd zullen worden. Horecabedrijven waarover door gasten geklaagd is over het gevoerde deurbeleid (via MDRA.nl) en bedrijven waarover de gemeente eerder heeft vastgesteld dat het deurbeleid niet juist wordt uitgevoerd kunnen frequenter bezoek verwachten. Ook op basis van informatie van de politie zou gericht onderzoek gedaan kunnen worden naar het deurbeleid van specifieke horecazaken.

Vragen?

Hulp nodig bij het opstellen van juist deurbeleid?

Neem contact op met Frank Koreman (f.koreman@khn.nl / 06 34 39 56 51) voor hulp.

Terug