KHN Amsterdam: Gratis workshop en begeleiding voor het ontwikkelen van een gezonder menu

12 okt 2017

Variatie in de keuken inspireert koks om gezond, gevarieerd en duurzaam te koken. In opdracht van het Ministerie van VWS hebben zij een programma ontwikkeld om restaurants te helpen duurzamer te koken. Dit twee-weekse programma start volgende maand en wordt aan de eerste twee horecaondernemers die zich melden gratis aangeboden.

Variatie in de keuken inspireert koks om gezond, gevarieerd en duurzaam te koken. In opdracht van het Ministerie van VWS hebben zij een programma ontwikkeld om restaurants te helpen duurzamer te koken. Dit twee-weekse programma start volgende maand en wordt aan de eerste twee horecaondernemers die zich melden gratis aangeboden.

Heb je weleens overwogen om meer groenten te serveren, of zou je graag met minder zout willen koken? Ben je geïnteresseerd in het gezonder maken van de menukaart, maar kun je wel wat hulp bij deze ontwikkeling gebruiken? Dit is je kans om gratis ondersteuning te krijgen bij deze transitie.

Wat levert het op?
Je krijgt inzicht in de wensen van je gasten. Je krijgt hulp bij het optimaliseren van je menukaart, waardoor kosten bespaard kunnen worden en je kunt bijdragen aan een gezondere wereld. Zo kan de menukaart geoptimaliseerd worden door bijvoorbeeld de portiegrootte aan te passen, meer vegetarische gerechten op de kaart te zetten of de verhouding groente/vlees aan te passen.

Van der Valk heeft deze beweging al eerder met succes gemaakt in samenwerking met bureau Variatie in de Keuken. Meer groente op het bord zorgde voor een stijging van 23% van de totale groenteconsumptie en de gasttevredenheid nam met 9% toe.

Hoe gaat het in zijn werk?
Het programma start met een workshop voor uw keukenbrigade. Uw bedrijf wordt dan gedurende 2 weken nog tweemaal bezocht en daarnaast intensief op afstand ondersteund en gestimuleerd in de ontwikkeling van een gezonder productaanbod.

Aanmelden
Dit traject is leuk, leerzaam en levert het restaurant en het team veel op!
Aanmelden kan via de website van Variatie in de keuken. Voor meer informatie kun je ook even bellen met 020-260 02 06.

KHN stimuleert verduurzaming van de voedselketen en is één van de deelnemers in de Alliantie Verduurzaming Voedsel.

Terug