2 tot en met 7 oktober: Week van de Toegankelijkheid

05-10-2017

Ontdek de winst van toegankelijkheid!

Van 2 tot en met 7 oktober 2017 is de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Met het thema 'Aan tafel!’ willen de initiatiefnemers bereiken dat mensen met een beperking of een chronische ziekte, overal kunnen eten, uitgaan en elkaar kunnen ontmoeten zonder belemmeringen.

 

Kunnen mensen met een beperking gemakkelijk uw zaak bezoeken? Hoe gastvrij bent u voor de groeiende groep oudere gasten of voor gasten die slecht ter been zijn? En voor de mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken arm of been? Een toegankelijke zaak levert u als ondernemer veel voordelen op. In de eerste plaats een grotere groep tevreden gasten.

Zeker 15% van alle Nederlanders heeft
een of meerdere beperkingen

KHN vindt dat toegankelijkheid en gastvrijheid goed samengaan, mits er per situatie gekeken wordt naar de (on)mogelijkheden en de gevraagde aanpassingen geen onredelijke investering vragen van de ondernemer.

Ervaringsdeskundigen bezoeken horeca

KHN wil graag aan deze week meewerken en organiseert daarom tijdens de Week van de Toegankelijkheid diverse ‘schouws’ bij horecaondernemers. Met een schouw krijgt de horecaondernemer een concreet beeld van de toegankelijkheid van zijn zaak. Ervaringsdeskundigen (bijvoorbeeld iemand in een rolstoel, iemand die slechthorend/doof, iemand die slechtziend/blind is) bezoeken de horecazaken en beoordelen de zaak aan de hand van een zogenaamde schouwlijst. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar de leesbaarheid van de menukaart, de fysieke toegankelijkheid van de zaak, de manier van betalen en de vluchtwegen.

Inzicht toegankelijkheid horecazaak

Na de schouw krijgen de horecaondernemers een terugkoppeling van de ervaringsdeskundigen. Zodat ze inzicht krijgen in wat goed gaat en waar kansen voor verbeteringen mogelijk zijn.

Kansen voor de horeca

Door de toegankelijkheid van uw horecazaak te verbeteren, kunt u uw doelgroep vergroten. Meer dan 15 procent van alle Nederlanders heeft een of meerdere beperkingen. Dat biedt kansen voor horecaondernemers!

Toegankelijkheid: ontdek de winst

Met heel eenvoudige maatregelen kunt u voor iedereen optimale gastvrijheid bieden. KHN geeft handige tips en adviezen waarmee u zelf aan de slag kunt om uw zaak toegankelijker te maken. Kijk op khn.nl/toegankelijkheid voor meer info.

Lees ook

Terug