Bartender Frank Bruin tapt het beste biertje in de regio Uitgeest

14-11-2017

Frank Bruin tapte maandagavond 13 november het beste biertje tijdens de regiowedstrijd in Uitgeest. In januari doet hij mee aan de finale van het NK Biertappen op de Horecava.

Tijdens de regiowedstrijd Uitgeest werd het beste biertje getapt door Frank Bruin van De Noot Horeca Groep in Wijk aan Zee. Van alle bartenders die maandagavond 13 november deelnamen was Frank met 171 punten de terechte winnaar. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederlands Kampioenschap Biertappen plaats. Meer dan 1400 barmannen en –vrouwen strijden de komende weken om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2018 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. Raymond Hardy van restaurant Aan de Meule werd in januari 2017 Nederlands Kampioen Biertappen. “Ik ben trots op mijn vak. Als barman gaat het niet alleen om perfect gespoelde glazen en de juiste dikte van de schuimlaag, maar ook om je presentatie en het contact met gasten. En dat vraagt echt om vakmanschap.”

Voorrondes en finale NK Biertappen

Er zijn vijf regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Frank Bruin gaat door gaan naar de landelijke finale.

Naast Frank doen ook de nummers 2, 3 en 4 van de regiowedstrijd Uitgeest mee aan de landelijke finale. Dit zijn: Joyce Simis van Grand Café Van Ruysdael, Melvin Baak van DITTIS Sunsae en Hidde Spinder van Hotel Sonnevanck.

Regionale finales nog te gaan

20 november   Regionale wedstrijd in Rotterdam

27 november   Regionale wedstrijd in Maastricht

Vakmanschap en passie

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl, in samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Doel is om horecaprofessionals bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier en om het vakmanschap in de horeca te promoten. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Juryvoorzitter Erwin Storm: “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten. Het belooft dan ook een spannende finale te worden op de vakbeurs Horecava.”

Terug