Tekst nieuwe horeca-cao beschikbaar

05-12-2017

Download nu de tekst van de nieuwe horeca-cao van CNV Vakmensen en KHN op khn.nl

De tekst van de nieuwe horeca-cao is vanaf nu beschikbaar. De nieuwe cao volgt het KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) op en loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019. De horeca-cao biedt naast een salarisverhoging ook duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht ten minste deze nieuwe cao te volgen.

Robèr Willemsen: "We zijn heel blij met deze cao. Het biedt duidelijkheid voor horecaondernemers en voor werknemers en legt een goede bodem in de arbeidsvoorwaarden. De cao zorgt voor een salarisverhoging voor onze medewerkers. Dat is mooi. Maar het zorgt er ook voor – en dat is minstens zo belangrijk, vind ik – dat er meer perspectief voor medewerkers komt. Met deze cao worden horecaondernemers gestimuleerd om opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden te bieden en om te werken aan een goede en aantrekkelijke werkomgeving. Zo draagt de cao bij aan goed werkgeverschap."

Algemeen verbindend

KHN vraagt bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan om deze cao algemeen verbindend te verklaren. Dan geldt de nieuwe horeca-cao ook voor niet-KHN-leden en de arbeidsvoorwaarden dus voor alle medewerkers in de horeca.

Tekst horeca-cao downloaden

Voor meer informatie over de cao en om de tekst van de horeca-cao te downloaden, klik hier: www.khn.nl/cao

Terug