Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt

07-12-2017

Hotel Okura Amsterdam, Italian bar-bistro City Hall Leiden en Het Hooihuis in Roosendaal genomineerd voor titel Beste Leerbedrijf 2017/2018

Op woensdag 6 december heeft SVH de top 3 Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. De drie kanshebbers op de titel zijn: Hotel Okura Amsterdam, Italian bar-bistro City Hall Leiden en Het Hooihuis in Roosendaal.

Het niveau van de top 10 leerbedrijven was ook dit jaar erg hoog. Dit maakte het vaststellen van de top 3 een lastige opgave voor de commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2015 en 2016. 

'Deze bedrijven laten allemaal zien dat ze de begeleiding van leerlingen én medewerkers serieus nemen'

Ricardo Eshuis (commissievoorzitter): "Twee commissieleden hebben de afgelopen weken een audit uitgevoerd bij de bedrijven in de top 10. Alle leerbedrijven hebben de vrijheid om zich op eigen wijze te presenteren. Het varieert van een uitgebreide presentatie tot een rondleiding door de zaak en gesprekken op de werkvloer. Alle dossiers zijn daarna uitgebreid doorgesproken met de volledige commissie. We zijn erg enthousiast over alle bedrijven in de top 10. Ze lieten allemaal zien dat ze de begeleiding van leerlingen én medewerkers serieus nemen. De grote vraag naar goede medewerkers in de horeca leidt ertoe dat steeds meer bedrijven in samenspraak met opleiders (mbo en particulier) nieuwe opleidingstrajecten opzetten. Elk bedrijf dat de top 10 heeft gehaald mag hier dan ook oprecht trots op zijn en heeft deze plek verdiend.”

Eigen visie op opleiden

Hotel Okura Amsterdam, Italian bar-bistro City Hall Leiden en Het Hooihuis wisten zich het meest te onderscheiden. De manier waarop zij leerlingen een plek bieden om te leren, hen door opgeleide leermeesters laten begeleiden en het feit dat zij ook aan leerlingen feedback vragen om van elkaar te leren is buitengewoon goed georganiseerd. Ricardo Eshuis: "Deze bedrijven beschikken elk over een eigen visie op opleiden en voeren deze op een hele mooie, eigentijdse manier door in de bedrijfsvoering. Naast een stimulerend opleidingstraject wordt er ook goed geluisterd naar feedback van leerlingen om zowel leerlingen als het bedrijf naar een hoger niveau te tillen."

De drie bedrijven krijgen de komende week bezoek van de voltallige commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op donderdag 11 januari 2018 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale zal plaatsvinden tussen 11 en 12 uur bij de Young Professional Experience Day.

Over de verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl.

Leestip!

Lees het artikel over samenwerking tussen horeca en onderwijs in het komende KHN magazine. Het KHN magazine ligt 16 december bij alle KHN-leden op de mat.

 

Beeld: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Beste Leerbedrijf Horeca 2016

Terug