Reactie KHN op extra maatregelen in Amsterdam tegen illegale vakantieverhuur

08-09-2017

KHN reageerde in het NOS Journaal op de extra maatregelen van de gemeente Amsterdam om illegale verhuur tegen te gaan.

Vanaf 1 oktober zijn Amsterdammers verplicht om bij de gemeente te melden als zij hun woning verhuren aan toeristen. Op 7 augustus jl. werd bekend dat de gemeente in het kader van die meldplicht meer ambtenaren gaat inzetten om illegale verhuur tegen te gaan. Hans Vugts gaf namens KHN Amsterdam in het NOS Journaal een reactie op de extra maatregelen van de gemeente Amsterdam.

Hans Vugts, namens KHN Amsterdam: “We zijn blij dat de gemeente Amsterdam dit onderwerp zo serieus neemt en extra ambtenaren inzet voor de naleving. We hopen dat dit ertoe bijdraagt dat de enorme groei van particuliere vakantieverhuur wordt beperkt en volgen die ontwikkelingen natuurlijk op de voet.”

Misbruik tegengaan

KHN heeft al eerder aangegeven dat de meldplicht die in Amsterdam in oktober wordt ingevoerd, een goede eerste stap is tegen illegale vakantieverhuur. Wij vinden dat de veiligheid en kwaliteit voor gast voorop staan. Daarom moeten particuliere verhuurders aan dezelfde regels voldoen als hotels. We hopen dat de extra maatregelen die de gemeente Amsterdam neemt, ervoor zorgen dat de misbruik, die tot-nu-toe op grote schaal plaatsvindt, wordt ingeperkt. Zodat de bewoners van Amsterdam minder overlast hebben en er geen onveilige situaties voor gasten ontstaan.

Terug