Bas Wigant maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won tijdens de Horecava met zijn hotdog ‘New Dehli’ de vakwedstrijd Lekkerste Hotdog.

Wigant (60) werkt bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. De vakjury prees de winnende hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje.

Criteria

De deelnemers moesten live op het podium binnen tien minuten, vijf indentieke hotdogs maken. Een vakjury beoordeelde de hotdogs op basis van uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar de jury lette vooral op een uniek en spraakmakend karakter van de hotdog.

Top 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hotdog:
1: Bas Wigant – New Dehli
2: Guanita Hoepel – French Dog
3: Sam de Zeeuw – TG Thriller Dog

Over de wedstrijd...

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen zeven deelnemers deel. De vakwedstrijd Lekkerste Hotdog is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hotdog van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.

Foto: Tamara Verheij

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens