Burgemeester Amsterdam kondigt snellere heropening aan bij handgranaat- of schietincidenten

27 feb 2018

KHN had een brandbrief gestuurd, naar aanleiding van het zoveelste incident in korte tijd met een handgranaat, waarbij een horecabedrijf voor onbepaalde tijd op slot ging. In gesprekken toont de burgemeester begrip voor ons standpunt dat sluiting een enorme impact heeft op een ondernemer en criminelen mogelijk inlvoed claimen op de bedrijfsvoering van horecabedrijven.

 

KHN had een brandbrief gestuurd, naar aanleiding van het zoveelste incident in korte tijd met een handgranaat, waarbij een horecabedrijf voor onbepaalde tijd op slot ging. In gesprekken toont de burgemeester begrip voor ons standpunt dat sluiting een enorme impact heeft op een ondernemer en criminelen mogelijk inlvoed claimen op de bedrijfsvoering van horecabedrijven.

 

Er zijn goede gesprekken geweest met burgemeester Van Aartsen. Hij geeft aan dat bij dit soort ernstige incidenten op drukke locaties hij niet anders kan dan het betrokken bedrijf te sluiten. Hij past zijn beleid niet aan, maar past maatwerk toe, zodat ondernemers hun zaak sneller, in beginsel na een sluitingsperiode van 4 weken, kunnen heropenen. 

Naast politieonderzoek zegt hij tijd nodig te hebben om allerlei andere zaken na te gaan die wellicht verband kunnen houden met mogelijke criminele activiteiten of infiltratie. Sowieso vindt er een nieuwe integriteitsscreening plaats. Hij geeft aan dat hier tijd voor nodig is en ook tijd om nadere afspraken met de ondernemer te maken voor de heropening, o.a. een veiligheidsplan en afspraken over politieonderzoek. Hij ervaart dat hier minimaal 4 weken voor nodig zijn.

Uiteraard zijn we van mening dat dit sneller moet kunnen, maar zijn ook blij met het feit dat in beginsel bedrijven sneller kunnen heropenen dan het geval was. KHN blijft hier gesprekken over voeren met de gemeente. De burgemeester zegt toe de ontwikkelingen te volgen en hierover met ons in gesprek te blijven.

Inmiddels is Suzy Wong na vier weken sluiting weer open.

 

 

Terug