Uitnodiging bijeenkomst Amsterdams Taalakkoord op donderdag 8 maart 2018

13 feb 2018

Op donderdag 8 maart organiseert WSP Groot-Amsterdam een rondetafelbijeenkomst om met werkgevers in gesprek te gaan over het thema laaggeletterdheid in Amsterdam en het belang van taal op de werkvloer. WSP Groot-Amsterdam wil u hier graag voor uitnodigen.

Op donderdag 8 maart organiseert WSP Groot-Amsterdam een rondetafelbijeenkomst om met werkgevers in gesprek te gaan over het thema laaggeletterdheid in Amsterdam en het belang van taal op de werkvloer. WSP Groot-Amsterdam wil u hier graag voor uitnodigen.

Achtergrond en belang

In Amsterdam is ongeveer 18% van de inwoners laaggeletterd. Organisaties krijgen dus altijd te maken met mensen die moeite hebben met de taal: als werknemer, patiënt of klant. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld geen veiligheidsinstructies lezen of formulieren invullen. Ook werken met een computer is vaak moeilijk.
Betere taalvaardigheid zorgt voor hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, minder risico op veiligheidsproblemen en creëert doorgroeimogelijkheden voor werknemers.

Amsterdams Taalakkoord

Ook informeren we u over het taalakkoord dat 24 organisaties onlangs met de gemeente afsloten. Nieuwe partners kunnen zich hier bij aansluiten. Door het ondertekenen van dit akkoord spreken bedrijven af dit probleem aan te pakken. De medewerkers die taalbehoeftig zijn worden geholpen, maar ook wordt gekeken of communicatie-uitingen binnen het bedrijf duidelijk en helder zijn.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hierbij aansluiten als partner.

Programma
10.00   Welkom en kennismaking met de deelnemers
10.15   Taal op de werkvloer, met ruimte voor discussie en vragen
10.45   Amsterdams Taalakkoord, met ruimte voor discussie en vragen
11.15   Afsluiting
11.30   Einde bijeenkomst

Datum en tijd
Donderdag 8 maart, 10.00-11.30 uur.

Locatie
Triade, Jan van Galenstraat 323, Amsterdam.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Yvette Feist, projectleider van het Amsterdams Taalakkoord. Telefoon: 06-15098211, email: y.feist@amsterdam.nl

Namens Nelleke Beimers
Branchecoördinator Horeca, Recreatie & Cultuur
0611036589
www.wspgrootamsterdam.nl

WSP Groot-Amsterdam verheugt zich op uw komst en hoort graag of u aanwezig bent.

Terug