KHN Amsterdam verzet zich tegen cash-verbod bij VIP-tafels

29 mrt 2018

De gemeente Amsterdam heeft 13 februari een nieuw beleid Nadere regels VIP-tafels in de horeca vrijgegeven voor inspraak. KHN heeft hier haar zienswijze op ingediend. 

De gemeente Amsterdam heeft 13 februari een nieuw beleid Nadere regels VIP-tafels in de horeca vrijgegeven voor inspraak. KHN heeft hier haar zienswijze op ingediend. 

De nadere regels voor clubs met VIP-tafels zijn ingegeven doordat het Openbaar Ministerie signalen heeft dat deze tafels gebruikt worden door criminelen om 'te shinen'. Bekijk ons eerdere nieuwsbericht over het voorgenomen beleid. 

KHN heeft enkele van haar leden gepolst over deze maatregelen. In veel van de voorgenomen regels kunnen clubeigenaren zich vinden. Ondernemers hebben, daarentegen, wél veel moeite met het verbod op chartale betalingen van VIP-tafels en flessen sterke drank. KHN Amsterdam heeft daarop een stevige juridische zienswijze ingediend en overweegt vervolgstappen als de gemeente deze nadere regels vaststelt en handhaaft. 

We houden u op de hoogte.

Terug