Voor medewerkers die werkzaam zijn in de horeca is een online training ontwikkeld. Met deze gratis online training leren horecamedewerkers in 15 minuten op een praktische manier hoe ze het beste om kunnen gaan met mensen met dementie. En dat is belangrijk, omdat het aantal mensen met dementie groeit en horecamedewerkers dus vaker te maken krijgen met gasten met dementie.

De training is ontwikkeld door Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS.

Steeds meer gasten met dementie

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Het aantal mensen met dementie groeit naar een half miljoen in 2040 vanwege de vergrijzing. Horecamedewerkers krijgen daardoor vaker te maken met gasten met dementie. KHN is daarom blij met de online training van Samen dementievriendelijk. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: "Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de horeca. Deze training zorgt ervoor dat we op een praktische en goede manier weten hoe we er ook voor mensen met dementie voor kunnen zorgen dat ze een fijne tijd hebben."

Hoe gaat u om met mensen met dementie?

Hoe reageren jij en je medewerkers als een gast ineens niet meer weet dat hij al besteld heeft? En hoe kun je iemand op een goede manier helpen die moeite heeft met betalen? In de gratis online training leren horecamedewerkers in vijftien minuten hoe ze gasten met dementie kunnen herkennen én hoe ze op een goede manier met hen kunnen omgaan. Ook kan de training in-house gegeven worden, net als bij Grand Hotel Huis ter Duin. Stephan Stokkermans, Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin, vertelt: "Iedereen is welkom in ons hotel. Ook mensen met dementie. Ons personeel heeft de training gevolgd en weet daardoor beter hoe ze met deze gasten om moet gaan."

Hoe kunnen horecamedewerkers de training volgen?

De online training is voor alle horecamedewerkers gratis beschikbaar. Voor meer informatie en trainingen op locatie kun je contact opnemen met info@samendementievriendelijk.nl en telefoon 0800-6002.

Samen dementievriendelijk

De trainingen zijn onderdeel van het programma ‘Samen dementievriendelijk’, een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS in het kader van het Deltaplan Dementie, met als doel om Nederland dementievriendelijker te maken.