Al uw zaken op orde met de KHN Personeelsscan

19-04-2018

Patrick van Zuiden deed de KHN Personeelsscan en is weer helemaal bij met de do’s and don’ts op het gebied van personeelszaken

Mag je een arbeidscontract tussentijds aanpassen? Is de eerste ziektedag altijd een wachtdag? En kan een medewerker zomaar onder een tijdelijk contract uit? Patrick van Zuiden deed de KHN Personeelsscan en is weer helemaal bij met de do’s and don’ts op het gebied van personeelszaken.

 

Ook al is het misschien niet je favoriete bezigheid als ondernemer, je wilt je personeelszaken gewoon goed geregeld hebben. In de nieuwsbrief van KHN las Patrick van Zuiden van Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk over de KHN Personeelsscan. Patrick: “Het is niet zo mijn ding, maar het hoort wel bij ons vak. Je moet je zaken gewoon goed geregeld hebben. Maar met al die regels is het echt een vak apart. Hoe fijn is het dan dat er iemand met je meekijkt.”

Belangenverschil

De adviseur Info & Advies van KHN kwam bij hotel Savarin langs. “Het grote voordeel van de KHN Personeelsscan is dat er met je wordt meegekeken vanuit werkgeverskant. Dat is toch anders dan de info die je krijgt van het UWV of de Belastingdienst. Als ondernemer probeer je een zo goed mogelijke band op te bouwen met je medewerkers. Maar hoe goed je ook je best doet, je hebt nou eenmaal een belangenverschil. Als goed werkgever wil je voldoen aan de laatste wetgeving, maar makkelijk is dat zeker niet. Het
is dan prettig om te weten hoe het zit met alle ins en outs als het gaat om arbeidscontracten en bijvoorbeeld loonafspraken. En vooral: wat mag wel en wat mag niet.”

Contract aanpassen? Dat kan gewoon

Uit de KHN Personeelsscan kwam naar voren dat contracten die verlengd moeten worden gewoon aangepast mogen worden. Mits de medewerker hiermee instemt. Patrick: “Ik dacht altijd dat je contracten bij verlening niet mag veranderen maar dat mag gewoon. Na een jaarcontract mag je dus een nieuw contract voor zes maanden geven. Goed om te weten. Je mag ook een clausule inbouwen dat een contract tussentijds beëindigd mag worden. Nu heb ik deze eruit gehaald om zo mensen langer vast te houden. En als het dan weer even wat minder gaat met de economie dan kan ik die clausule weer opnemen in de contracten. Interessant is dat een medewerker bij een tijdelijk contract ook een verplichting heeft. Wil hij eerder weg, dan moet hij aan mij betalen. Nooit geweten.”

Visje op de bodem

Samen met de adviseur zijn alle contracten doorgenomen. Patrick vertelt enthousiast: “De adviseur van KHN is een ster in bodemvissen. Zelf zie ik het visje wel zwemmen, maar zij ziet dan weer net dat visje op de bodem, waar ik zelf over heen zou kijken. Ook een mooi voorbeeld is de reiskostenvergoeding. Deze zit bij het salaris. Maar als een medewerker ziek is heeft hij geen reiskosten en hoef ik de vergoeding niet te betalen. Dit moet je ook maar net weten. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij zwangerschapsverlof van een medewerkster. En ik weet nu ook beter wat mijn rechten en plichten zijn bij ziekte van een medewerker. Bij mij heeft het heel lang geduurd voordat ik wist dat de eerste ziektedag een wachtdag is.”

KHN Personeelsscan

KHN-leden betalen voor de KHN Personeelsscan 425 euro (exclusief btw en reiskosten). Voor dat bedrag komt een KHN-adviseur een dagdeel bij u langs om samen met u te kijken naar uw arbeidsovereenkomsten, personeelsadministratie, de functie-indelingen, individuele loonafspraken enzovoort. Patrick: “Dat is niks als je het vergelijkt met de kosten van een advocaat of gerechtelijke procedure. Je kunt maar beter zorgen dat je je zaken op orde hebt.”

Up-to-date

“Ook al zit ik zelf al ruim 27 jaar in het vak, het is fijn om gebruik te maken van experts die gespecialiseerd zijn in personeelszaken en die volledig op de hoogte zijn van alles wat er binnen de horeca speelt. Bovendien heb je in onze branche met zoveel wetten en regels te maken. En deze veranderen ook vaak. Dan is het fijn dat je via de KHN Personeelsscan weer up-to-date bent. Ik kan de scan aan iedereen aanbevelen die zeker wil weten dat hij niks over het hoofd ziet.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie of direct KHN de Personeelsscan aanvragen? Kijk op khn.nl/personeelsscan of neem vrijblijvend contact op met Info & Advies via 0348 48 94 11. E-mailen kan ook via khnadvies@khn.nl.

Terug