Nationale Herdenking op 4 mei om 20.00 uur: Dan zijn we stil

16-04-2018

Op 4 mei herdenkt Nederland oorlogsslachtoffers. Wat doet u in uw bedrijf?

Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Overal in het land is het om 20.00 uur twee minuten stil. Maar hoe doet u dat in uw bedrijf?

Door de toegenomen (mobiele) bereikbaarheid en de 24-uurseconomie wordt stil zijn op 4 mei een steeds grotere uitdaging. Dat het overgrote deel van Nederland toch écht stil is, komt mede door uw betrokkenheid als horecaondernemer. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en KHN stellen het op prijs wanneer u uw medewerkers en gasten wilt attenderen op de twee minuten stilte op 4 mei. Daarmee maakt u het hen en vele anderen mogelijk om in twee minuten stilte te herdenken.

Informatiebrieven voor uw intenationale gasten

Het Nationale Comité 4 en 5 mei en KHN werken al jaren samen om horecabedrijven te voorzien van informatie over de herdenking. Onder meer door een brief over de herdenking (in meerdere talen) voor uw internationale gasten.  

Wat kunt u doen?

Veel cafés sluiten op 4 mei de tap van 19.45 - 20.15 uur en stemmen de televisie af op NPO 1. En in bijna alle cafetaria’s, hotels en restaurants wordt er twee minuten stilte in acht genomen door de gasten en horecapersoneel. Doet u ook mee?

Fakkel dragen in uw bedrijf?

De fakkel is het landelijke symbool van 4 en 5 mei. Door de fakkel als speldje of sticker op kleding te dragen, laat u zien dat u herdenken en vieren belangrijk vindt. Veel organisaties doen inmiddels mee en kopen een display met fakkelstickers die zij uitdelen aan medewerkers en publiek. U bestelt fakkels via: www.4en5mei.nl.


Herdenken doen we samen

Veel Nederlanders vinden het belangrijk om op 4 mei te herdenken. Ook het draagvlak voor het vieren van de bevrijding op 5 mei is groot. Herdenken gebeurt niet alleen bij het Nationaal Monument op de Dam, maar in elke gemeente in Nederland, bij één van de ruim 3500 oorlogsmonumenten. Iedereen kan overal twee minuten stil zijn en respect voor de doden tonen. En iedereen kan het anderen mogelijk maken de twee minuten stilte in acht te nemen. Daarom dank aan al die mensen die het herdenken op 4 mei mogelijk maken. Ook aan u als horecaondernemer.

Terug