Snackbar in voormalige keuken bejaardentehuis

22 mei 2018

Na ruim twintig jaar in een houten gebouwtje aan de Kloosterstraat gezeten te hebben, is  Snackbar Wimke naar het vroegere verzorgingstehuis St. Jozef in Oijen verhuisd.

Na ruim twintig jaar in een houten gebouwtje aan de Kloosterstraat gezeten te hebben, is  Snackbar Wimke naar het vroegere verzorgingstehuis St. Jozef in Oijen verhuisd.

De oude keuken van het gebouw is Wim van Rooijs nieuwe werkplek. Aan de Maasdijk is een groot terras gerealiseerd met 36 zitplaatsen.

Wim van Rooij zat ruim 20 jaar geleden in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging, toen een van de spelers opmerkte dat de Oijenaren altijd buiten de eigen woonplaats moesten om een patatje te gaan halen. Wim was broodbezorger en nam in zijn bus vaak andere producten mee, maar versgebakken friet was onmogelijk. “Dan begin ik toch een friettent in Oijen” zei hij kordaat. Die opmerking bleef hangen en toen hij er enkele weken later aan werd herinnerd voegde hij daad bij het woord.

Hij startte met een wagentje met afdak zodat klanten droog konden staan. Hij had geen geluk, want na een paar jaar brandde zijn wagen finaal af. Wim besloot door te zetten en kocht een grotere verkoopwagen, waarin een bescheiden zitgelegenheid was. Een tijd geleden kreeg hij twee kansen: hij kon tien meter opschuiven, wat hem een gelegenheid zou geven om een toiletruimte voor zijn gasten te creëren, maar Wim kreeg ook de mogelijkheid om in de voormalige keuken van bejaardenhuis st. Jozef te trekken, zo’n 100 meter verderop. Op zich een prima locatie met terrasmogelijkheid en ook nog eens de mogelijkheid om een groot terras aan de Maasdijk te realiseren. Hieraan hing echter wel een heel ander financieel plaatje! Na wikken en wegen besloot ondernemende Wimke (55 jaar) de kans te benutten om de keuken van het tehuis om te bouwen tot een volwaardige snackbar. Ook zijn vrouw Margret en een van zijn zonen is regelmatig op de werkvloer te vinden. In de moderne snackbar is geen toonbank, maar hangt een grote display met afbeeldingen van gebakken snacks. Er is een ruimte om vers belegde broodjes te maken en om zowel kleine gerechten als complete maaltijden te bereiden. De prijzen zijn lekker op zijn “dorps” laag en Wimke is toekomstbestendig met zijn moderne snackbar die in een grote woonplaats zeker niet zou misstaan!

Terug