Word favoriet van Hoor Ons Amsterdam!

15 mei 2018

Tot nu toe is er weinig aandacht voor mensen die slechthorend zijn. In Amsterdam zijn naar schatting 92.000 mensen met gehoorverlies waarvan 30.000 hoortoesteldragers. Door de vergrijzing wordt dit een steeds grotere groep die de horeca bezoekt.Maar wij hebben in onze drukke stad last van de drukte en harde geluiden, ook als wij een horecagelegenheid bezoeken.

Tot nu toe is er weinig aandacht voor mensen die slechthorend zijn. In Amsterdam zijn naar schatting 92.000 mensen met gehoorverlies waarvan 30.000 hoortoesteldragers. Door de vergrijzing wordt dit een steeds grotere groep die de horeca bezoekt.Maar wij hebben in onze drukke stad last van de drukte en harde geluiden, ook als wij een horecagelegenheid bezoeken.

Er is veel rumoer, de akoestiek is niet optimaal, muziek of keukengeluiden laten niet toe om elkaar te verstaan, en er is soms te weinig licht voor het spraakafzien. Soms is een bestelling niet goed door gekomen omdat we de ober niet konden verstaan bij de uitleg van de dagmenu’s. Een en ander wordt nog versterkt doordat in het interieur vaak wordt gewerkt met harde materialen als steen, beton en glas.

Op vaak simpele manieren kan een horecagelegenheid geschikt worden gemaakt voor slechthorenden.

Ziet u als horecaondernemer in deze doelgroep nieuwe mogelijkheden? Dan komt Slechthorend Amsterdam graag in contact met u.

Bekijk het filmpje op YouTube van Hoor Ons Amsterdam.
Judith's favoriete horeca: Judith de Lange vertelt waarom Bar Botanique in Amsterdam Oost haar favoriet is en wat de pluspunten zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=Vijp7di8TX8

Wilt u mensen met gehoorverlies in uw horecagelegenheid welkom heten? Dan adviseren wij u graag om dit mogelijk te maken en uw horecagelegenheid tot een favoriet voor ons te maken. Slaagt dit dan maken wij daarna een filmpje van uw horecagelegenheid.

Namens
Slechthorend Amsterdam
Marja de Kinderen
Facebook: @SlechthorendAmsterdam
LinkedIn Marja de Kinderen
Mobiel/WhatsApp 06 2 1991 848
email: mdekinderen@prok.nl

Terug