KHN blij met vragen CDA over verbod ‘laagste prijsgarantie hotelkamers’ in België

10-07-2018

In België komt er een verbod op de laagste prijsgarantie in contracten tussen hoteliers en boekingssites. Het CDA vraagt staatssecretaris Mona Keijzer hoe zij dat ziet voor Nederlandse hotelkamers.

Het Belgische parlement besloot op 3 juli jl. dat er een verbod komt op zogenaamde pariteitsclausules in contracten tussen hoteliers en boekingssites zoals Booking.com en Expedia. Door pariteitsclausules mogen hotels op hun eigen website geen lagere prijs aanbieden dan op de boekingssites. Naar aanleiding van dit verbod stelde de CDA-fractie vragen aan Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) over de aanpak van de laagste prijsgarantie van Nederlandse hotelkamers.

De CDA-fractie wil weten hoe staatssecretaris Mona Keijzer aankijkt tegen de ontwikkelingen in België en wat de voor- en nadelen zijn van een dergelijk verbod. KHN is blij met deze vragen en aandacht van de Nederlandse politiek voor dit onderwerp. KHN vindt dat de laagste prijsgarantie ook in Nederland moet worden verboden. En dan niet alleen voor platforms voor hotels, maar voor alle zoek-, boek- en bezorgsites.

Geef ook Nederlandse hoteliers vrijheid terug

KHN kaartte de steeds dominantere rol van online platforms al verschillende keren aan in de Tweede Kamer. De beslissing in België geeft de Belgische hoteliers hun ondernemersvrijheid terug. Volgens de Belgische minister van Economische Zaken zorgt deze ingreep voor meer tariefvrijheid voor de hotelier en een betere prijs voor de consument. KHN vindt dat ook in Nederland deze vrijheid aan ondernemers terug moet worden gegeven.

Lees ook

 

Terug