Nederland deze zomer in trek bij vakantiegangers

06-07-2018

Deze zomer komen er zo’n 4,1 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland. Dat is 6% meer dan in de zomer van 2017.

Deze zomer komen er zo’n 4,1 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland. Dat is 6% meer dan in de zomer van 2017. Ruim 4,5 miljoen Nederlanders gaan in eigen land op vakantie; 2% meer ten opzichte van vorig jaar. Naar verwachting besteden al deze vakantiegangers samen meer dan 4 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus. Dat blijkt uit de verwachtingen van NBTC Holland Marketing.

 

 

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij ontvangen iedereen heel graag en maken ons er samen hard voor dat vakantiegangers, maar ook mensen die er een dagje op uittrekken of gewoon lekker buiten de deur gaan lunchen of eten, zich meer dan welkom voelen. Daarom nu alvast mijn dank aan alle hardwerkende collega’s en hun medewerkers! Samen gaan we er een mooie en gastvrije zomer van maken.”

Veel Duitsers en Belgen trekken naar ons land

Nederland ontvangt vooral bezoekers uit Duitsland en België. Duitse vakantiegangers vinden Nederland een gastvrije, ontspannen en goed bereikbare bestemming met een gevarieerd aanbod aan sport- en culturele activiteiten. Belgen vinden ons land familievriendelijk en ideaal voor fietsvakanties.

Strand- en cultuurvakantie

De Duitse en Belgische vakantiegangers zijn vooral enthousiast over de Nederlandse kust. Naar verwachting gaan zij ook culturele uitstapjes maken. Musea in de buurt van de kust, zoals in Leiden en Den Haag, en in de Culturele Hoofstad Leeuwarden 2018 zijn dit jaar populair.

Terug