Voorbeschouwing Robèr Willemsen op Prinsjesdag 2018

13-09-2018

Volgende week dinsdag, 18 september 2018, is het Prinsjesdag. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, geeft nu alvast een voorbeschouwing op de signalen die we vanuit Den Haag krijgen over de Miljoenennota en de eerder aangekondigde maatregelen.

Volgende week dinsdag, 18 september 2018, is het Prinsjesdag. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, geeft nu alvast een voorbeschouwing op de signalen die we vanuit Den Haag krijgen over de Miljoenennota en de eerder aangekondigde maatregelen die het kabinet wil nemen. Uit die signalen blijkt dat er nogal wat extra lasten op u, als horecaondernemer, afkomen. KHN vindt dat de overheid u daarvoor moet compenseren en trekt daarom aan de bel.

VIDEO

Stapeling van maatregelen

Het kabinet Rutte III heeft in het Regeerakkoord aangegeven dat zij de winstbelasting en inkomstenbelasting verlagen en de dividendbelasting afschaffen. Maar daar staat tegenover dat het kabinet tal van maatregelen wil nemen die meer lasten opleveren. Dit betekent een stapeling van maatregelen voor horecaondernemers.

Wat zijn deze maatregelen? We zetten ze voor u op een rij:

Voorbeschouwing Prinsjesdag 2018DEF.JPG

Voor horecaondernemers betekent dit dat er nogal wat op hen afkomt. En het is een flinke optelsom op hun bord. KHN vindt dat zij daarvoor moeten worden gecompenseerd en kaartte dit al eerder aan bij het kabinet.

Vervolg na Prinsjesdag

KHN zal direct na Prinsjesdag opnieuw bij de politiek aandacht voor dit onderwerp vragen. We houden u daar uiteraard van op de hoogte.

Meer informatie

Terug