Bent u voorbereid op cybercrime? KHN geeft tips

08-10-2018

Tips voor betere internetveiligheid.

 

 

 

Deze week is ‘De Week van de Veiligheid’ en geven we u tips over veiligheid in het algemeen en meer specifiek over cybercrime; hét thema van dit jaar. Wist u dat de kans dat u getroffen wordt door internetcriminaliteit toeneemt? En wat u kunt doen om hun internetveiligheid te verbeteren? KHN geeft tips!

Deze week is ‘De Week van de Veiligheid’ en geven we u tips over veiligheid in het algemeen en meer specifiek over cybercrime; hét thema van dit jaar. Wist u dat de kans dat u getroffen wordt door internetcriminaliteit toeneemt? En wat u kunt doen om hun internetveiligheid te verbeteren? KHN geeft tips!.

Internetcriminaliteit neemt toe, bereid u voor!

Uit onderzoek van Haagse Hogeschool en MKB Nederland blijkt de één op de vijf ondernemers al eens getroffen is door internetcriminaliteit. Ook blijkt uit dit onderzoek dat veel mkb’ers hun internetveiligheid niet op orde hebben. De meeste getroffen mkb’ers zijn slachtoffer van computervirussen en ransomware (gijzelsoftware die computerbestanden ontoegankelijk maakt).

Doe de Cyber Risico Scan Wilt u in drie minuten weten wat u kunt doen tegen cybercrime? Doe dan de tijdelijk kosteloze Cyber Risico Scan op www.veiligzakelijkinternetten.nl. Binnen 24 uur weet u als horecaondernemer hoe het met uw zakelijke online veiligheid is gesteld en wat u kunt doen om de zwaktes in uw systemen aan te pakken.

Tips voor een betere internetveiligheid

Met de volgende tips kunnen u en uw medewerkers de eerste stappen zetten om u beter te beschermen tegen internetcriminelen:

  1. Maak back-ups. En doe dit regelmatig. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperk je de schade als bijvoorbeeld door ransomware je bedrijfsdata gegijzeld wordt.
  2. Draai updates direct. Van al uw software en op alle apparaten die uw werknemers voor het werk gebruiken. Zo voorkomt u dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.
  3. Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails. Leer uzelf en ook uw medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op uw computer en bedrijfsnetwerk te installeren.
  4. Gebruik niet zomaar openbare wifi-netwerken. Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Laat uw werknemers onderweg alleen 4G gebruiken of verbinding maken via een beveiligde VPN-verbinding.
  5. Maak afspraken en train uw medewerkers. Zorg dat zij weten wat zij moeten doen en hoe zij dat moeten doen om internetcriminaliteit te voorkomen.

Meer informatie

Meer tips vindt u deze week op het twitteraccount van @KHN en op KHN – Koninklijke Horeca op facebook. En op onderstaande websites:

Terug