Doe mee met de Margriet Winterfair en bereik 70.000 potentiële klanten

15 okt 2018

Vrijdag 23 t/m donderdag 29 november vindt de de Margriet Winter Fair plaats in de Brabanthallen. Hier komen jaarlijks 70.000 dames naar toe. Deze dames (3 generaties) houden van shoppen en een dagje uit. Op deze Fair heeft Den Bosch een promostand waar we de dames gaan verleiden tot een herhaalbezoek aan de stad en dat willen we samen met u doen.

Vrijdag 23 t/m donderdag 29 november vindt de de Margriet Winter Fair plaats in de Brabanthallen. Hier komen jaarlijks 70.000 dames naar toe. Deze dames (3 generaties) houden van shoppen en een dagje uit. Op deze Fair heeft Den Bosch een promostand waar we de dames gaan verleiden tot een herhaalbezoek aan de stad en dat willen we samen met u doen.

Hoe ziet de promostand eruit?

De stand bestaat grof gezegd uit 4 delen;

 • Shoppen, hier kunt u  dingen kopen van winkels uit de stad
 • Workshop, hier kunt u een workshop geven
 • Give aways en kaartenmolen, shop uw eigen goodie bag
 • Informatiepunt, gastheren en –vrouwen vertellen alle ins en outs over Den Bosch / voor een bezoek aan de stad 

De aankleding van de stand is gericht op beleving van de historische binnenstad, waar we de leuke winkelstraatjes tot leven willen laten komen, het bourgondische karakter laten zien en cultuur een plek krijgt. Dit alles onder de paraplu van Bossche gastvrijheid.

Hoe doet u mee?

 • Shoppen, wilt u graag uw producten verkopen op deze Fair waar 70.000 shopgrage vrouwen komen die gemiddeld 90 euro uitgeven dan kan dat. U kunt dit al doen voor 1 dag, meer mag natuurlijk.

Heeft u interesse?
Geef u dan op via Stefan Van Ham Stefan@liftoff.nu. Details stemmen we samen af want het is de eerste keer dat we dit doen. Uiteraard geldt wel de regel dat als u producten verkoopt, u ook voor één standbemensing zorgt. Hoe we het gaan doen met pin of contact moeten we nog bekijken maar dat zijn operationele uitdagingen waar we uitkomen. 

 • Workshop, wilt u deze dames verleiden middels een workshop zodat ze tijdens hun herhaalbezoek met vriendinnen of familie wederom bij u boeken dan wel uw winkel bezoeken dan heeft u daar de mogelijkheid voor. Dit kan door minimaal een dagdeel 3 workshops te organiseren van 30/45 min. De ruimte is er al, u hoeft alleen te zorgen voor materiaal. De workshops die wij organiseren zijn boekbaar bij de balie van Margriet. Dat is bijzonder en de ervaring leert ons dat hier een 'run' op is. Deze dames zijn gek op workshops en u mag uiteraard ook uw producten verkopen uit uw workshop of winkel.

Heeft u interesse?
Geef u dan op via Ellen van Heesbeen vanheesbeen@vvvnoordoostbrabant.nl. Details stemmen we samen af want het is de eerste keer dat we dit doen.

 • Give aways & Kaartenmolen, deze dames houden van shoppen en willen ook geld uitgeven dus verleidt ze om uw winkel/horecabedrijf/organisatie te bezoeken als ze opnieuw naar Den Bosch komen. In de Promostand op de Fair zijn ansichtkaartenmolens aanwezig waarin uw kaart kan komen te staan.
  • Hier mag van alles opstaan, u mag korting geven als ze bij u in de zaak komen maar u kunt ook een korting geven op een dienst (stijladvies) of deze weggeven, u kunt een cadeautje aanbieden als ze in uw bedrijf komen, of een glas wijn aanbieden. Kortom mogelijkheden genoeg.
  • De kaart ontwerpt u zelf of laat u ontwerpen. U kunt dit heel eenvoudig doen via drukwerkdeal.nl. Zorg wel dat het formaat A6 is. U heeft al 5000 kaarten voor nog geen 150 excl. btw. Laat deze kans dus niet lopen.
  • Stel u heeft een leuke give away dan kan dat ook en die etaleren we dan. De dames shoppen zelf hun goodiebag bij elkaar.
  • Er komt nog een mail waarin precies staat wanneer de kaarten waar aangeleverd moeten worden.

Vragen?
Bij vragen kunt u terecht bij Ellen van Heesbeen vanheesbeen@vvvnoordoostbrabant.nl.

Heeft u andere ideeën laat het ons weten, we staan ervoor open.

Goed om te weten
Eind oktober start ook een stad brede campagne met aandacht voor shoppen in Den Bosch. Deze campagne versterkt onze aanwezigheid op de Margriet Winter Fair.  In deze campagne besteden we speciale aandacht aan bijzondere winkels, leuke acties, arrangementen en shoproutes met als slogan Den Bosch pakt je in!

Doelstellingen van de campagne:

 • Den Bosch branden als bijzondere winkelstad
 • Den Bosch etaleren als Gastvrije stad
 • Herhaalbezoek genereren

De campagne loopt van oktober t/m december (uitloop januari) en promoten we via een online campagne op bezoekdenbosch.nl en met deelname aan Margriet Winter Fair. 

We mogen in de aanloop naar de Margriet Winter Fair ook hun mediakanalen gebruiken om 's-Hertogenbosch te promoten als bijzondere en gastvrije winkelstad.

MVG Werkgroep Margriet Winterfair

Terug