Horeca is snelste betaler facturen

30-10-2018

De horeca betaalt facturen gemiddeld na 38,8 dagen en is daarmee de snelst betalende sector.

De horeca betaalt facturen gemiddeld na 38,8 dagen en is daarmee de snelst betalende sector. De snelheid is gelijk gebleven ten opzichte van 2017 en 0,7 dagen sneller dan in het tweede kwartaal van 2018. Zo blijkt uit Graydon barometer betaalgedrag. KHN is blij met deze resultaten.

De horeca betaalt facturen gemiddeld na 38,8 dagen en is daarmee de snelst betalende sector. De snelheid is gelijk gebleven ten opzichte van 2017 en 0,7 dagen sneller dan in het tweede kwartaal van 2018. Zo blijkt uit Graydon barometer betaalgedrag. KHN is blij met deze resultaten.

Graydon barometer betaalgedrag

Het gemiddeld aantal dagen dat branches facturen betalen, ligt op 40,6 dagen in het derde kwartaal van 2018. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Het is voor het eerst in vijf jaar tijd dat het betaalgedrag van het bedrijfsleven in het derde kwartaal niet gedaald is ten opzichte van het jaar ervoor.

Horeca doet het goed

Horeca is koploper als het om het betalen van facturen gaat. De cultuur, sport en recreatiesector volgt op de tweede plaats met 39,7 dagen. De derde plaats is voor de energiebranche, die vorig jaar nog de één na traagste betalers was. In deze sector worden facturen nu na 39,9 dagen voldaan, een verbetering van 4,2 dagen in vergelijking met het derde kwartaal van 2017.

Van de overige sectoren betaalt de transport en logistiek-sector haar facturen het traagst (44,1 dagen). Dit is 0,8 dagen sneller dan het tweede kwartaal van dit jaar. Ook de onderwijssector (42,8 dagen) en de water- en afvalverwerking (42,7 dagen) behoren tot de traagste betalers.

Meer weten

Klik hier voor de Graydon barometer betaalgedrag

 

Terug