Kom inspiratie opdoen! Twee nieuwe inspiratiesessies: ‘Hoe maak ik groenten (nog) lekkerder?’ en ‘Verrot lekker’

12-10-2018

Dutch Cuisine en KHN organiseren in november twee inspiratiesessies, speciaal voor leden van KHN. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Dutch Cuisine en KHN organiseren in november twee inspiratiesessies, speciaal voor leden van KHN. De eerste sessie gaat over ‘Hoe maak ik groenten (nog) lekkerder?’en de tweede sessie, ‘Verrot lekker’, over het fermenteren van groenten. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

KHN organiseert deze twee inspiratiesessies samen met Dutch Cuisine. We willen u graag inspireren hoe u uw menukaart ‘duurzamer’ of ‘groener’ kunt maken. Dat is niet alleen goed voor het mileu, maar sluit ook aan bij de wens van veel consumenten. Bij deze duurzame en groene menukaart staan de volgende principes centraal: meer groenten en minder vlees; groenten van het seizoen; lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen.

Yuri Verbeek

Inspiratiesessie “Hoe maak ik groenten (nog) lekkerder?” door Yuri Verbeek
Tijdens deze sessie komen verschillende technieken aan de orde om groente net zo lekker te maken als vlees. De inspiratiesessie wordt verzorgd door Dutch Cuisine ambassadeur Yuri Verbeek. Yuri is naast chef-kok en eigenaar van De Kokkerie in Delft, auteur van verschillende kookboeken, gastdocent bij de Cas Spijkers Academie voor het jonge talent in Nederland en columnist. 

Doelgroep? Chef-koks, koks en horeca/food professionals
Wanneer? maandag 5 november
Hoe laat? 14.00 - 17.00 uur
Waar? Koppert Cress, De Poel 1, 2681 MB Monster
Kosten? € 35 p.p. (excl. btw)

Aanmelden voor Inspiratiesessie “Hoe maak ik groenten (nog) lekkerder?”

Inspiratiesessie ‘Verrot Lekker” door Christian Weij
Tijdens deze sessie introduceert Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij u in de wereld van het fermenteren. Fermenteren is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die weer helemaal ‘in’ is en past in de trend van gezond en duurzaam eten. Door groente te fermenteren kunt u heel bijzondere smaken en texturen creëren en aan gerechten toevoegen.

Christian Weij is food designer, chefkok, eigenaar van Puur-e, auteur van verschillende boeken zoals de bestseller “Verrot Lekker”, spreker en gastdocent “Fermenteren”. De naam van zijn bedrijf is een afkorting voor ‘Puur Ede’ en verwijst naar zijn liefde voor lokaal geproduceerde ingrediënten. Christian gebruikt graag producten die door veel andere koks weggegooid zouden worden. Zo maakt hij een heerlijke kimchi van bloemkoolblad.

Doelgroep? Chef-koks, koks en horeca/food professionals
Wanneer? maandag 26 november
Hoe laat? 14.00 - 17.00 uur
Waar? SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan, 6711 JC Ede
Kosten? € 35 p.p. (excl. btw)

Aanmelden voor Inspiratiesessie ‘Verrot Lekker”

Terug