Meld uw beveiligingscamera aan bij de politie

29 okt 2018

Door uw beveiligingscamera's aan te melden bij de politie, helpt u de poilitie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven.

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Meld uw camera's daarom aan!

Camera in Beeld

"Camera in Beeld', een initiatief van de politie, inventariseert waar camera's hangen en voert deze in in een databank. Bij een inbraak, overval of andere misdrijf kijkt de politie hierin en kan zij vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader hierop staat. De politie kijkt niet live met u mee.

Ondertussen staat er al ruim 190.000 cameraposities in de databank en is het een belangrijk onderdeel van de opsporing geworden, met positieve resultaten. Door u aan te melden beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

Wie heeft toegang tot welke camerabeelden?

De gegevens van de databank staat op een beveiligde omgeving van het politie netwerk en zijn alleen beschikbaar voor geautoriseerde mensen binnen de opsporing. Zij krijgen hiermee inzicht in het volgende:

  1. Wie is de eigenaar van de camera.
  2. Wie is de contactpersoon (persoonlijke bereikbaarheidsgegevens)
  3. Hoe lang worden de beelden bewaard.
  4. Wat moet de opsporing doen om de beelden te krijgen.
  5. Wat ziet de camera ( zichtveldfoto )
  6. Hoeveel camera’s zijn er.

Uw beveigingscamera('s) aanmelden?

Wilt u uw beveiligingscamera('s) aanmelden? Ga naar politie.nl/cib, scan de QR-code uit de flyer en neem contact op met uw wijkagent.

Wilt u de veiligheid voor uw gasten en medewerkers vergroten en heeft u nog geen (goede) camera’s? Profiteer dan van het ledenvoordeel bij All Right Security.

Terug