Roderick Dekker wint de ‘Wel-zo-veilig-Award 2018’

08-10-2018

Roderick Dekker van Feestcafé Bugsy’s en Polo Bar in Haarlem wint dit jaar de ‘Wel-zo-veilig-Award’. Hij weet door een totaal-aanpak een zo veilig mogelijke omgeving voor medewerkers en bezoekers te creëren.

Roderick Dekker van Feestcafé Bugsy’s en Polo Bar in Haarlem wint dit jaar de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie horeca. KHN bekroont Roderick Dekker met deze award vanwege de totaal-aanpak om een zo veilig mogelijke omgeving voor medewerkers en bezoekers te creëren. Roderick Dekker ontving de award tijdens de start van de Week van de Veiligheid die van 8 tot 14 oktober plaatsvindt en waarin extra aandacht is voor het thema veiligheid.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, reikte de award uit: “Bij Roderick Dekker en zijn team is direct duidelijk dat de veiligheid van zijn personeel en gasten voorop staat. Zo werkt hij met een vaste groep portiers die zorgen voor de veiligheid vóór en in zijn twee horecazaken in Haarlem. Deze portiers kennen elkaar, zijn goed op elkaar ingespeeld en onderhouden – samen met de eigenaar - goede contacten met de gemeente en met de horeca commandanten in de stad.  

"Consequente en consistente aanpak werkt"

Bij Polo Bar zijn camera’s geïnstalleerd en bij Bugsy’s worden dit jaar nog camera’s geplaatst. Alle medewerkers van het bedrijf zijn getraind hoe ze om moeten gaan met agressie, hoe ze dit gedrag herkennen en wat ze dan moeten doen. Verder wordt aan gasten duidelijk gemaakt welk gedrag wel en niet wordt geaccepteerd. Zo wordt gewerkt met ‘4 slag en dan uit’-concept en is er een zero tolerance beleid met betrekking tot drugs.

In beide zaken zijn pinapparaten om zo min mogelijk cash geld te hebben, wordt gewerkt met een afroomsysteem op drukke dagen en zijn er kluisjes voor persoonlijke bezittingen van personeel.

Roderick Dekker heeft op verschillende manieren aandacht voor de veiligheid van zijn personeel en gasten. Dat maakt hem wat ons betreft dé winnaar van de Wel-zo-veilig-Award 2018. We hopen dat zijn aanpak andere horecaondernemers inspireert om de horeca (nog) veiliger te maken.”

In de video hieronder vertelt eigenaar Roderick Dekker van Bugsy’s over de verschillende maatregelen die hij heeft genomen voor de veiligheid van zijn medewerkers en gasten.

Roderich heeft via het KHN Ledenvoordeelprgoramma in zijn beide bedrijven een camerasysteem en inbraakalarm van All Right Security geplaatst.

Meer weten en tips over veiligheid?

Wilt u als horecaondernemer weten wat u kunt doen om criminaliteit te voorkomen? Op www.deweekvandeveiligheid.nl vindt u meer tips en informatie.

KHN doet veel om horecaondernemers te ondersteunen op het gebied van veiligheid:

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 8 tot 14 oktober en wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, VNO-NCW, MKB-Nederland, KHN, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. De Week van de Veiligheid is onderdeel van de Europese maand van de cyberveiligheid.

Terug