Toerisme Top over Nederland als toeristische bestemming in 2030

10-10-2018

Vandaag vindt de eerste Toerisme Top van Nederland plaats. Doel is om gezamelijk te werken aan kansen voor Nederland als toeristische bestemming in 2030.

Vandaag vindt de eerste Toerisme Top van Nederland plaats. Tijdens deze top komt overheid, bedrijfsleven, toeristische organisaties en andere partijen bij elkaar om samen te werken aan kansen voor Nederland als toeristische bestemming in 2030. Het doel is om tot een gezamenlijke aanpak te komen, zodat zo veel mogelijk steden en regio's kunnen profiteren van het groeiende toerisme; nationaal en internationaal.

De Toerisme Top is een initiatief van de provincie Overijssel dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De top is een belangrijke bijeenkomst voor Gastvrij Nederland, het platform dat 16 branches en organisaties (waaronder KHN)in de gastvrijheidseconomie vertegenwoordigt.

Kansen voor de gastvrijheidseconomie

De Gastvrijheidseconomie groeit nog steeds en er liggen dus volop kansen. Uitdagingen zijn er ook, denk dan bijvoorbeeld aan een verantwoorde spreiding van toeristen over Nederland. Dat kan geen enkele partij alleen, coördinatie en regie vanuit het Rijk is noodzakelijk. Daarom doet Gastvrij Nederland vandaag in een persbericht de oproep voor een Nationaal Regisseur Toerisme.

Oproep voor 'Nationaal Regisseur Toerisme'

Kees van Wijk, voorzitter van Gastvrij Nederland: "We roepen staatssecretaris Keijzer op om de kansen en de ambitie van onze branches te honoreren. Pak de regie, voorkom versnippering. Help ons de groei in goede banen te leiden. Wij zorgen dan voor een gevarieerd, aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod van voorzieningen en activiteiten.”

Klik hier voor het persbericht van Gastvrij Nederland

Terug