Nieuwsbericht bestuur KHN Amersfoort

20 dec 2018

We kijken terug op een succesvol 2018! Wat zijn we druk geweest om onze vernieuwde stem te laten horen binnen Amersfoort en wat gaat het goed! We hebben grote stappen gemaakt en inmiddels ons naam steeds meer laten gelden.

We kijken terug op een succesvol 2018! Wat zijn we druk geweest om onze vernieuwde stem te laten horen binnen Amersfoort en wat gaat het goed! We hebben grote stappen gemaakt en inmiddels ons naam steeds meer laten gelden.

Dé horeca vereniging van Amersfoort is terug met een stem en daadkracht. De Nacht van Amersfoort is geboren, het gemeentehuis heeft ons vernieuwd leren kennen én andere ondernemersverenigingen hebben door dat zij via ons de grootste horeca achterban van Amersfoort kunnen bereiken.
Hieronder lezen jullie kort de laatste ontwikkelingen binnen Amersfoort en de link voor eventuele extra achtergrondinformatie. Wij doen ons best dit zoveel mogelijk aan te vullen uiteraard.

We kijken terug op een succesvol 2018! Wat zijn we druk geweest om onze vernieuwde stem te laten horen binnen Amersfoort en wat gaat het goed! We hebben grote stappen gemaakt en inmiddels ons naam steeds meer laten gelden. 

Afscheid Vincent de Vries

Tijdens het laatste overleg met de burgemeester en handhaving Amersfoort werd Vincent bedankt voor zijn inzet als voorzitter van de afdeling KHN Amersfoort afgelopen jaren. Hij werd hierbij mede verrast doordat familie en vrienden aanwezig waren en hij kreeg van zowel KHN de ere-penning opgespeld als de rode stier van de Gemeente Amersfoort als bedankje. Na een aantal emotionele woorden was dit het laatste publieke optreden en wensen wij Vincent een welverdiend “pensioen” ;) toe. Hij blijft uiteraard aan als adviseur en hier maken wij ook in de toekomst dankbaar gebruik van. 

Kosten toevoeging leidinggevende/vergunning

Tijdens het laatste bestuurlijke overleg op het gemeentehuis hebben wij de diverse onderwerpen besproken. Een van de uitgelichte onderwerpen was dat de prijzen van het toevoegen van een leidinggevende te hoog is. De prijs van 210 euro is in onze ogen veel te hoog en dit kwam in ALV ook aan bod. Echter, na uitleg blijkt dat iedere persoon volledig gescand wordt en dat de naam van jouw leidinggevende wel degelijk grondig uitgepluisd wordt voordat deze toegevoegd kan worden. Het lijkt niet mogelijk om de kosten hiervan te verlagen. Er zou in de toekomst gekeken kunnen worden of de daadwerkelijke kosten lager uitvallen wegens digitalisering maar dit valt te bezien. Tot die tijd er dus slim mee omgaan en meerdere leidinggevende ineens wijzigen om de kosten te drukken wanneer dit mogelijk is. 

Donderdag 20 december: Nacht van Amersfoort

Jullie hebben onwijs leuk en goed gereageerd op het initiatief van de KHN om donderdag 20 december in te zetten als aftrap van de Kerstvakantie en hier als horeca Amersfoort met elkaar in te verenigen. Wat gaan er deze avond een hoop leuke dingen gebeuren! We hebben een ontheffing tot in de late uurtjes dus maak hier gebruik van als ondernemer of bezoeker! 

Controle winter-terrassen en brandweer 

Afgelopen weekend zijn er een hoop controles geweest op de winter-terrasvergunning. Een aantal ondernemers zijn hiervoor op de bon geslingerd omdat zij de vergunningen niet op orde hadden en/of in overtreding waren. Daarbij verwacht KHN Amersfoort dat er komende periode nog meer controles uitgevoerd gaan worden met betrekking tot de brandveiligheid en nooduitgangen. Zorg er dus voor dat gasten veilig kunnen verblijven en controleer nog eens extra of die achterdeur van het slot is. 

BTW verhoging van 6% naar 9% procent

Let op allen! De BTW gaat omhoog per 1-1-2019 om exact 00:01 uur! Dat betekenT dat wanneer je open bent met je bedrijf tijdens de jaarswisseling dat je ervoor moet zorgen dat je kassa hier op voorbereid is! Wanneer je dit niet doet, dan riskeer je een boete bij controle en/of loop je omzet mis doordat je een hoger btw bedrag moet afdragen. Zorg er dus voor dat je je kassa een update geeft na dat glaasje champagne!  

Ontheffing openingstijden horeca:

Donderdag 20 december 2018  - Nacht van Amersfoort
Maandag 24 december 2018 - Kerstavond
Woensdag 26 december 2018 - Tweede Kerstdag
Maandag 31 december 2018 -  Oud&Nieuw
Zondag 9 juni 2019 - Pinksteren 

Ondernemers vriendelijkheid van gemeenten - Enquête

Het doel van de enquête is om duidelijk te krijgen op wat voor punten gemeenten zich kunnen verbeteren. Klik hier om te enquête in te vullen

Koningsdag 2019

Wij zitten er bovenop om jullie zo goed mogelijk te informeren over Koningsdag 2019. Er zijn een hoop leuke ideeën gepitcht door onder andere horecaondernemers. We gaan jullie in het nieuwe jaar daar volop over informeren en plannen dan ook een horeca gerelateerde bijeenkomst waarin we dit is volledig uit de doeken doen over de ideeen, wensen en gevolgen voor ons als horeca in Amersfoort. Mocht je hier graag bij betrokken raken op voorhand, laat dit dan ons weten. Wij treffen de aangestelde coördinator aan het begin van het nieuwe jaar dus dan ook meer nieuws. Wil je dit samen oppakken? Stuur ons dan even een mail. 

Hieronder vinden jullie de Google Drive link. 

KLIK HIER OM IN DE KHN DRIVE TE KOMEN 

Wij wensen jullie allemaal ontzettend fijne feestdagen, goede zaken én een bruisende jaarwisseling toe! Graag tot in 2019!  

Met vriendelijke groet,

 

Tobias Bosman, Jesper Kramp, Wouter de Zeeuw, Jorit Bons                

Terug