Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

06-12-2018

Hotel Okura Amsterdam, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden kanshebbers titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019

Op 3 december heeft SVH de top 3 Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 bekendgemaakt. De drie kanshebbers op de titel zijn: Hotel Okura Amsterdam, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden.

De drie bedrijven blinken volgens de jury uit in een goede samenwerking met scholen, hun deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu.

Positief voor imago werken in de horeca

Ook zijn zij sterk in het begeleiden van leerlingen doordat zij ook de samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf meekrijgen en leren. Hierdoor krijgen de leerlingen een breed beeld van de mogelijkheden in de branche en staan zij zelfverzekerd op de werkvloer. Door deze aanpak maken deze leerbedrijven het werken in de horeca aantrekkelijker en stomen zij een nieuwe generatie klaar die echt enthousiast is over het vak.

Ricardo Eshuis, commissievoorzitter van de wedstrijd en directeur SVH voegt daaraan toe: “Het gaat veel verder dan alleen het begeleiden van BBL-leerlingen. Leren en ontwikkelen is bij deze drie bedrijven onderdeel van de bedrijfsvoering en is een doel op zich voor medewerkers en management.”

Finale tijdens Horecava 2019

De leerbedrijven uit de top 3 krijgen binnenkort bezoek van de gehele commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op dinsdag 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale vindt plaats vanaf 16.00 uur in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde na het NK leerling-leermeester.

Over de verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. De wedstrijdcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV Horecabond, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en 2017/2018. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op besteleerbedrijfhoreca.nl.

Ook een leerbedrijf worden?

Wilt u een erkend leerbedrijf worden omdat u leerlingen of stagiair(e)s gaat opleiden? Bekijk de tips en adviezen van KHN.

Terug