Dit zijn de drie finalisten voor F&B Professional of the Year 2019

09-01-2019

Drie F&B professionals strijden om de titel F&B Professional of the Year 2019

Na een spannende halve finale op het InnovationLAB van de Horecava, waar ter plekke de derde finalist werd bepaald, is bekend welke drie F&B professionals strijden om de titel F&B Professional of the Year 2019, een jaarlijkse wedstrijd van de AF&BM.

De afgelopen weken kon er gestemd worden op de tien genomineerde professionals. Ruim 4.000 publieksstemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners hun stem uitbrengen.

Strijd om finaleplaats

Al snel was duidelijk dat de twee vrouwelijke F&B Managers Caroline van den Hoogen (Van der Valk Hotel Hoorn) en Lieke Weerdenburg (Van der Valk Hotel Uden Veghel)  favoriet waren. Een absolute bevestiging dat de eigentijdse en professionele wijze waarop de Van der Valk Hotels zich manifesteren in hospitality land opvalt en aanspreekt, ook bij vakgenoten. De strijd om de derde finaleplaats bleef tot het laatste moment spannend. Na het sluiten van de stembus hadden Sander van de Ven, Hospitality en Event Manager voor Hutten Catering en Tim Maathuis, Assistant F&B Manager van het Conservatorium Hotel in Amsterdam evenveel punten bemachtigd. In het InnovationLAB moest daarom duidelijk worden welke professional de finaleplaats verdiende. Aan de hand van stellingen over de sociaal maatschappelijke thema’s: minder en verantwoord alcoholgebruik en gezonde en bewuste voeding ging juryvoorzitter Maarten Wessels in gesprek met de kanshebbers, waarna het aanwezige publiek mocht beslissen welke kandidaat zich het beste had geprofileerd. Tim Maathuis kreeg van het publiek de meeste stemmen.

De drie finalisten

  • Caroline van den Hoogen | Van der Valk Hotel Hoorn
  • Lieke Weerdenburg | Van der Valk Hotel Uden Veghel
  • Tim Maathuis | Conservatorium Hotel Amsterdam

De finale

Op 18 januari presenteren de drie finalisten zich in de organisatie waar zij werkzaam zijn aan de vakjury:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Frank Lindner – Food Inspiration
  • Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam / F&B Professional of the Year ‘18
Fotocredits: Entree Magazine, Pim Ras
Terug