Horeca &Toerisme College Nieuwegein: succesvolle speeddate voor studenten en horecabedrijven

8 feb 2019

Horeca & Toerisme College dringt horecavacatures terug met speeddates.

Horeca & Toerisme College dringt horecavacatures terug met speeddates.

 

Vanuit het Horeca & Toerisme College willen ze jullie graag informeren over dit succesvolle initiatief!

Nieuwegein 
Op maandag 28 januari ontmoetten horecastudenten en -bedrijven elkaar tijdens speeddates van het Horeca & Toerisme college in Nieuwegein. Het College, onderdeel van ROC Midden Nederland, sloeg voor deze speeddates de handen ineen met het bedrijfsleven. Op deze manier hopen zij samen het aantal openstaande mbo-vacatures in de horeca terug te dringen. In september vorig jaar waren in de horecasector maar liefst 30.000 openstaande vacatures.

Van speeddate naar werkplek
Bijna 70 bedrijven uit de hele regio verzamelden zich om kennis te maken met potentiële stagiaires of werknemers. Aanwezige restaurants als Vroeg uit Bunnik en ’t Amsterdammertje uit Loenen aan de Vecht, hotelketen Van der Valk, Brothers Horeca Groep en Grand Hotel Karel V zijn hard op zoek naar goede horecastudenten. Ook de broers Otto en Marijn Brouwer, eigenaars van Restaurant Le Brasseur in Maarssen, schoven aan tijdens de speeddates. Ze zijn enthousiast: “Dit is een heel goede manier om de zoekvraag en het aanbod samen te laten komen. Wij hebben leuke gesprekken gevoerd met studenten die we hopelijk een goede opleiding kunnen bieden en enthousiast kunnen maken voor het horecavak”.

Samenwerking met leerbedrijven
Door korte gesprekjes van 5 minuten met verschillende bedrijven konden de studenten zich oriënteren op een beroep in de horeca. In diverse rondes presenteerden de studenten en de bedrijven zichzelf aan elkaar. “Met deze speeddates wilden wij mbo-studenten een podium bieden, want zij verdienen de aandacht van het bedrijfsleven,” zegt Bas Scheerhoorn, docent & BPV coördinator van het Horeca & Toerisme College. “De samenwerking met de leerbedrijven is intensief. Voor onze studenten is het leren in deze leerbedrijven een heel belangrijk onderdeel van hun opleiding”.

Horeca & Toerisme College
Het Horeca & Toerisme is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Horeca & Toerisme College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Terug