Meer Nederlanders kiezen voor zomervakantie in eigen land

14-02-2019

Van de 12 miljoen vakantiegangers blijft 28 procent binnen de Nederlandse grens. Goed nieuws voor de horeca!

Deze zomer vieren opvallend veel Nederlanders vakantie in eigen land. Van de 12 miljoen vakantiegangers blijft 28 procent binnen de Nederlandse grens. Dat is twee procent meer dan in 2018. Goed nieuws voor de horeca dus!

Dit blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing. Dirk Beljaarts, directeur KHN: “Wij hebben afgelopen jaar een topzomer gehad. Ook dit jaar staan wij klaar voor alle vakantiegangers en de mensen die er een dagje op uittrekken. Iedereen is van harte welkom!”

Mooi zomerweer

“Het mooie zomerweer van 2018 heeft een positief effect op de zomervakantieplannen in eigen land dit jaar. We zien dat het aantal vakantieplannen voor vakanties naar het buitenland vooralsnog achterblijft ten opzichte van vorig jaar,” aldus Marieke Politiek, directeur NBTC-NIPO Research.

Meer informatie

Klik hier voor het meer informatie over het onderzoek van NBTC

Terug