Wat weten jouw medewerkers over hun pensioen?

25-02-2019

Het Pensioenfonds Horeca en Catering heeft filmpjes gemaakt om horeca- en cateringmedewerkers te stimuleren om even stil te staan bij hun inkomen voor later.

KHN stimuleert goed werkgeverschap. Dat zit ‘m in overleg met je medewerkers over belonen en ontwikkeling. Maar ook in informatie over het pensioen van werknemers in de horeca. Daarvoor heeft het Pensioenfonds Horeca en Catering verschillende filmpjes gemaakt met de titel ‘Wat weet jij over pensioen?’.

 

Met de video’s willen we horeca- en cateringmedewerkers stimuleren om even stil te staan bij hun inkomen voor later.

In de filmpjes wordt aan medewerkers in de horeca en catering korte vragen voorgelegd, waaronder: ‘Hoeveel pensioen heb je nu eigenlijk?’ en ‘Wie dragen er bij aan jouw pensioen?’. Door medewerkers zelf aan het woord te laten, wekken we een gevoel van herkenning op: ‘je bent niet de enige’. Uit de antwoorden blijkt namelijk dat velen niet goed op de hoogte zijn van hun pensioen. Toch is het belangrijk om nu al over je pensioen na te denken. Want hoe meer je nú weet en goed regelt, hoe kleiner de verrassing later is. Door te verwijzen naar hun persoonlijke online omgeving helpen we ze graag op weg om inzicht in hun inkomen voor later en mogelijkheden te krijgen.

Je kunt meer video’s bekijken op phenc.nl/watweetjij.

Lees ook

En kijk voor alle informatie over pensioenen in de horeca:

Binnenkort: Sociale agenda

In maart presenteren we samen met CNV Vakmensen onze sociale agenda. Daarbij gaat het over belonen en ontwikkeling van medewerkers en maatwerk bij het omschrijven van functies. Houd onze site in de gaten, want eind maart volgt hier meer informatie over.

Terug