Gerard André van café De Alm wint Veiligheidsprijs Deventer

16-03-2019

Burgemeester Ron König overhandigde de prijs op 7 maart aan Gerard André

Gerard André, eigenaar van café De Alm en actief lid van KHN Deventer, won afgelopen week de Veiligheidsprijs 2019 van Deventer. Burgemeester Ron König overhandigde de prijs op 7 maart aan Gerard André.

De gemeente Deventer reikt de Veiligheidsprijs ieder jaar uit aan een persoon of instantie die op een uitzonderlijke manier bijdraagt aan de veiligheid van de stad.

Erkenning voor jarenlange inzet

Dit jaar ging de prijs naar Gerard André, eigenaar van café De Alm en jarenlang betrokken bij KHN Deventer. Hij kreeg de prijs omdat hij zich al lange tijd inzet voor een veilige en leefbare binnenstad. Zo heeft Gerard namens KHN Deventer in 2011 samen met de politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie het protocol Collectieve Horecaontzegging ingevoerd. Dat protocol heeft bijgedragen aan een veilig en prettig uitgaansklimaat. Want mensen die zich misdragen in de horeca kunnen hierdoor een tijdelijke ontzegging krijgen. Inmiddels zijn alle nachthoreca-zaken in de stad aangesloten en is het ontheffingenprotocol niet meer weg te denken uit de horeca in Deventer.

Gerard André, de trotse winnaar: “Voor de horeca is het enorm belangrijk dat we zorgen voor een veilig uitgaansgebied. Ik ben er trots op dat daar moeten met z'n allen – de politie, de gemeente Deventer en de horeca - voor gaan.”

Hellen Massen, regiomanager van KHN Overijssel: “Gerard is klein van stuk, maar speelt een grote rol in de horeca in Deventer. We zijn dan ook heel trots dat hij deze prijs heeft gewonnen. Hiermee krijgt hij de erkenning die hij verdient.”

Over Gerard André

Gerard is samen met zijn familie al 44 jaar eigenaar van café De Alm in Deventer. Naast dit café hebben Gerard en zijn familie bijna 30 jaar café De Tobbe en het Welle-terras. Sinds 1976 organiseert Gerard ook ‘Muziek totaal’ in de Deventer binnenstad: een driedaags festival dat twee keer per jaar plaatsvindt. En vanaf 1976 is Gerard ook actief binnen KHN Deventer: eerst al bestuurslid en nu in een adviserende rol.

Terug