Het Wapen van Assendelft in Assendelft is 25 jaar lid van KHN

14-03-2019

KHN is er trots op dat Het Wapen van Assendelft in Assendelft 25 jaar lang lid is. Het Wapen van Assendelft bestaat al sinds 1957, de huidige eigenaren Kees en Johan van Gelderen staan vanaf 1965 aan het roer. Bestuurslid Astrid van der Meer van KHN Zaanstreek feliciteerde de horecaondernemers met dit mooie jubileum.

KHN is er trots op dat Het Wapen van Assendelft in Assendelft 25 jaar lang lid is. Het Wapen van Assendelft bestaat al sinds 1957 en de huidige eigenaren Kees en Johan van Gelderen staan vanaf resp. 1965 en 1982 aan het roer. Bestuurslid Astrid van der Meer van KHN Zaanstreek feliciteerde de horecaondernemers met dit mooie jubileum.

Sinds Kees in 2013 met pensioen ging, zwaait Johan de scepter over Het Wapen van Assendelft. "Het horecavak betekent continu bezig zijn met het ‘willen plezieren’ van je gasten. Er is een verschil tussen ‘horecaman’ zijn en ‘ondernemer’ zijn."

Huiskamer van Assendelft

Van oorsprong is het karakteristieke pand een verenigingsgebouw van de kerk. Wijlen vader Johannes van Gelderen nam in 1957 het verenigingsgebouw over voor exploitatie, omdat de koster het te druk had en zo ontstond Het Wapen van Assendelft. Het gebouw kende in die tijd vele functies voor verenigingen en bijeenkomsten, het was de ‘huiskamer van Assendelft’.

Hoog bezoek

In 1979 is de Grote Zaal verbouwd en in 1995 werd het voorcafé verbonden met de Grote Zaal door middel van de Wintertuin en Plaza. Johan is al vanaf zijn 15e actief in het bedrijf om in 1982 samen met Kees aan het roer te staan. In de loop der jaren bleek Kees wat meer gevoel te hebben met de ‘achterkant’ van het bedrijf en werd Johan het ‘gezicht’ van de zaak. Het Wapen van Assendelft heeft legendarische momenten meegemaakt met optredens van André Hazes, Lee Towers, Normaal, Rowan Hèze, De Havenzangers en Jan Smit. Ook Prinses Beatrix bezocht ooit Het Wapen van Assendelft.

Derde generatie

In 1999 werd een deel van het pand door brand verwoest. Johan: "Alles was van binnen zwart. Daarna hebben we razendsnel gehandeld met hulp van vrienden uit het dorp. Op 4-12-1999 was de brand, op 12-4-2000 was de feestelijke opening." Johan was van 2002 tot 2012 voorzitter van KHN Zaanstreek. Inmiddels is de derde generatie Van Gelderen, Johan junior, ook werkzaam in het bedrijf.

Terug