KHN feliciteert restaurant De Dolle Griet in Harderwijk met 25-jarig bestaan

18-03-2019

KHN feliciteert horecaondernemer JP van der Velde met het 25-jarig jubileum van zijn zaak De Dolle Griet in Harderwijk. Regiomanager Richard Dijkgat overhandigde de horecaondernemer een bos bloemen.

KHN feliciteert horecaondernemer JP van der Velde met het 25-jarig jubileum van zijn zaak De Dolle Griet in Harderwijk. Regiomanager Richard Dijkgat overhandigde de horecaondernemer een bos bloemen.

Na zijn opleiding middelbare hotelschool werkte JP in Frankrijk, bij Okura Amsterdam, Hotel Jan Tabak in Bussum en het Rode Koper in Leuvenum. JP: "Ik had altijd al het idee om een eigen klein, intiem restaurant te beginnen. Waar goed gastheerschap en persoonlijke aandacht de boventoon voeren en waar het eten natuurlijk goed is." Dat alles is in al die jaren erg goed gelukt, getuige het grote aantal vaste gasten waarmee JP al veel lief en leed heeft gedeeld.

Eerste afspraakje

In het restaurant zijn menige afspraakjes gehouden en later huwelijken gevierd. Onlangs kwam een echtpaar dat hun huwelijksdiner in de Dolle Griet had gehouden ook weer hun 25 jarig huwelijksfeest vieren.

Uniek

Het keukenconcept is uniek in Harderwijk. Alle gerechten zijn qua portionering ongeveer even groot. "We maken zoveel mogelijk gebruik van plaatselijke leveranciers. De Franse keuken is de basis met hier en daar wat internationale invloeden", vertelt JP. Hij vaart consequent zijn eigen koers en heeft het nog steeds erg naar zijn zin. Voorlopig gaat hij dan ook zeker door met het restaurant.

Terug