Let op: de koningstunnel gaat dicht

4 mrt 2019

Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie.

Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie.

Kies een alternatief
De Koningstunnel ligt in het centrum van Den Haag en verbindt de Lekstraat met de Koningskade. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de tunnel. Er is een aantal opties om anders te reizen: de fiets, het openbaar vervoer of omrijden met de auto.

Fietsers en voetgangers
Als fietser en voetganger kun je ook tijdens de renovatie gewoon gebruik maken van de paden die boven de grond lopen over de Koningstunnel heen.

Maak gebruik van het openbaar vervoer
Reis via een van deze stations: Hollands Spoor, Laan van NOI of het Centraal Station. Vanaf alle drie de stations rijden bussen en trams door de stad. Op de stations zijn ook ov-fietsen te huren om het laatste stukje vanaf het station te fietsen naar de eindbestemming.

Station Voorburg ligt net buiten de gemeentegrens. Vanaf dit station loop je het gebied in of neem je eerst buslijn 23 van HTM naar de hoek van de Binckhorstlaan om vervolgens het gebied in te wandelen.

Met de auto
Ben je om bepaalde redenen gebonden aan de auto? Per dag rijden er nu zo’n 20.000 auto’s door de tunnel. Op de omleidingsroutes zal het extra druk zijn, met vertragingen.

Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat. Plan tijdig jouw route en gebruik onderweg ook route informatie (Waze, ANWB, Flitsmeister, Google, etc) of parkeer jouw auto bij een P+R-punt en leg het laatste stukje af met het openbaar vervoer of de (deel)fiets. Denk ook aan slimme reistijden. Gebruik hiervoor ook routeplanners die de beste reistijd kunnen voorspellen, als Waze of Tripcast.

P+R
Je kunt de auto ook parkeren bij een P+R-punt. Dan leg je het laatste stukje af met het openbaar vervoer of de (deel)fiets.

Rondom Den Haag zijn er vier P+R terreinen:

  • P+R Hoornwijck: Adres: Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk.
  • P+R De Uithof: Adres: Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag.
  • P+R station Ypenburg: Adres: Prinses Maximaplein, 2496 ZT Den Haag.
  • P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië: Adres : Van Alphenstraat 102, 2274 NE Voorburg.

Probeeracties en deelvervoer
Om overstappen op ander vervoer dan de auto in de spits te ondersteunen, biedt Bereikbaar Haaglanden en Rijnland allerlei probeeracties aan. Denk aan een actie met een e-bike of een probeeractie met het ov. Meer informatie over deze actie en allerlei andere acties vind je hier.

Ook zal deelvervoer worden ingezet. Denk aan deelfietsen, deelscooters en deelauto’s. Kijk op Koningstunnel coalitie.

Handige websites:

Meer informatie?
Lees hier meer over de renovatie van de Koningstunnel of stuur een mail naar koningstunnel@denhaag.nl.

Terug