Reeks overvallen in Brabant: weet jij wat je moet doen?

26-03-2019

Afgelopen weekend zijn drie horecabedrijven in Tilburg overvallen. Het aantal overvallen in Brabant is in 2018 fors gestegen. KHN wil jou als horecaondernemer in Brabant informeren over wat je moet doen als het jou overkomt en wat moet je vooral laten.

Afgelopen weekend zijn drie horecabedrijven in Tilburg overvallen. Het aantal overvallen in Brabant is in 2018 fors gestegen. KHN wil jou als horecaondernemer in Brabant informeren over wat je moet doen als het jou overkomt en wat moet je vooral laten.

Bij de overvallen in Tilburg werd waarschijnlijk gedreigd met een vuurwapen. Gelukkig raakte er niemand gewond bij de overvallen. De politie blijft benadrukken dat in het geval van een overval je moet handelen volgens het RAAK-principe: Rustig blijven, Accepteren van de bevelen, Afgeven van geld of goederen en Kijken.

Werk de overvaller niet tegen
In elk geval geldt: probeer de overvaller niet tegen te werken en ga niet met hem in discussie. Kijk goed hoe hij eruitziet, wat hij draagt en waar hij heen vlucht. Bel zo snel mogelijk 112.

Alert op verdachte zaken
Overvallers doen vaak ‘voorwerk’. Wees alert op verdachte zaken. Een deel van de overvallers doet voorwerk. Als iemand zich opvallend ophoudt voor je zaak, of een gast heeft bijzonder veel interesse in je camerasysteem, vraag dan op een vriendelijke toon of je die persoon ergens mee kunt helpen. Mocht het iemand zijn met kwade plannen, dan weet diegene dat die is opgemerkt. Dat zou hem ervan kunnen weerhouden.

Gratis overvalpreventietraining voor horecaondernemers en - medewerkers
KHN zet volop in om de horeca veiliger te maken. Samen met gemeenten, politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zijn er verschillende acties opgezet om de veiligheid in de horeca te bevorderen. Zo organiseert KHN door heel het land gratis overvalpreventietrainingen voor horecaondernemers en -medewerkers.  

E-learning
Als hulpmiddelen voor de horecaondernemers is er een speciale app ‘veilige horeca’ en het E-learning programma over overvallen gelanceerd. KHN ontwikkelde ook een Veiligheidskaart Overvallen. Daarmee kun je jezelf voorbereiden op een mogelijke overval en jouw personeel handvatten geven. Op de kaart vind je tips, adviezen en checklists. Print de kaart uit en doorloop met jouw medewerkers de stappen.

Korting op camerasystemen
Als KHN -lid krijg je korting bij All-Right Security korting op camera's en inbraakalarmen.

Heb je vragen?
Neem dan gerust contact op met jouw regiomanager Monique van Lieverloo via 06 53 38 37 34 of per mail: m.vanlieverloo@khn.nl.

 

 

Terug