UPDATE overleg Strandbelangen Noord-Holland 27 februari 2019

1 mrt 2019

Op woensdag 27 februari heeft de Strandbelangen Noord-Holland vergaderd bij Strandpaviljoen Deining in Castricum.

Op woensdag 27 februari heeft de Strandbelangen Noord-Holland vergaderd bij Strandpaviljoen Deining in Castricum.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Overleg Provincie en Kustpact strandbebouwing
Een belangrijk punt tijdens de besprekingen met de verenigingen aan de kust van Noord-Holland is en blijft de plannen rondom de strandbebouwing. De verenigingen hebben hier gezamenlijk een rapport over geschreven. Hieruit blijkt dat er een verschil in inzicht is tussen de verschillende partijen zoals de provincie, kustgemeenten, natuurorganisaties en de recreatiesector. Strandbelangen Noord-Holland vindt een aantal zaken hierin belangrijk.

Onder andere het streven naar gelijke regels. Op dit moment zijn zaken in elke gemeente anders geregeld. En zijn er verschillen tussen de Hoogheemraadschappen. Waarom is dat zo. Zijn er regels gelijk te trekken, kunnen we van elkaar leren.

Daarnaast zouden wij graag één loket willen voor de verschillende overheden zoals provincie en Hoogheemraadschap, zodat voor iedereen duidelijk is waar hij/zij met vragen terecht kan. Duidelijkheid en snelheid word hiermee geboden, en geen van-het-kastje-naar-de-muur gevoel.

Inhoudelijk streeft Strandbelangen Noord-Holland naar flexibele strandbebouwing. En een ander zeer belangrijk punt is het actualiseren van het beleid. Zorg dat er met de tijd mee wordt gegaan. De wereld is niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden, en zal alleen maar sneller veranderen.

Inspiratie- en creativiteitsdag
Er wordt veel gesproken over de onmogelijkheden van strandbebouwing. Graag zouden we willen kijken wat er allemaal juist wél kan. Daarvoor zouden we architecten, bouwers, scholen, etc. kunnen uitnodigen om die uitdaging aan te gaan. Denk daarbij aan duurzaamheid, werkgelegenheid, efficiëntie, etc. Strand Nederland is bezig met het uitschrijven van een prijsvraag voor scholen om het paviljoen van het jaar 2030 te ontwerpen. We zijn aan het kijken of we dit kunnen koppelen. Heb jij hier ideeën hierover? Laat het ons weten via strandnoordholland@khn.nl.

6 maart politieke avond
Op woensdag 6 maart aanstaande organiseert KHN Noord-Holland een politieke avond in aanloop naar de Provinciale Verkiezingen van 20 maart. Lijsttrekkers van de grootste Noord-Hollande politieke partijen gaan die avond met horecaondernemers in gesprek over het belang en de kansen van de horeca in Noord-Holland. Strandbelangen Noord-Holland is hierbij aanwezig om onder andere de onderwerpen strandbebouwing en de verschillen tussen de overheden op tafel te leggen.

4 en 5 april Stranddagen Landelijke Stranddagen in de gemeente Veere
Het Thema van dit jaar is: Toekomstgerichtheid en innovatie. De afgelopen periode zijn de cijfers, trends en ontwikkelingen voor het toerisme bekend gemaakt en we staan in Nederland voor een grote uitdaging om de forse groei van het toerisme (+50% in 2030) in goede banen te lijden. De Noordzeekust is daarin een belangrijke bestemming, dus hoe kunnen wij daar op inspelen en ons daar goed op voorbereiden?

25 en 26 maart Noord-Hollandse Horecabeurs in Afas Stadion Alkmaar
De Noord-Hollandse Horecabeurs is de grootste regionale horeca vakbeurs. De ideale plaats om met branchegenoten te discussiëren over ontwikkelingen en kansen in de markt, voor het leggen van nieuwe contacten en om succesvol zaken te kunnen doen.

26 november kennismaken tijdens strandbeurs
Zet alvast in uw agenda. Op 26 november vindt de strandbeurs plaats. Graag nodigen wij je uit hierbij aanwezig te zijn. Wij zouden daar graag met je kennismaken en kennis delen. Van tevoren zullen wij je enkele vragen sturen, zodat we een inzicht hebben hoe het in jouw gemeente en locatie geregeld is. Wij houden je op de hoogte!

Deelnemers aan het strandoverleg zijn (De Club van 5):
1. Theo Miedema van De Haven van Zandvoort namens Metropoolgebied-zuid
2. Jeroen van Son van DITTIS Sunsea namens Metropoolgebied-noord
3. Richard Groot De Deining namens Parkduinengebied
4. Tom Kuipers van Strandpaviljoen Sint-Maartenszee namens Kop van Noord-Holland
5. Mark Röpke van Paal 9 namens Texel
Adviseur: Bas de Jong van Strand Nederland
Belangenbehartiging: Ivo Berkhoff namens Koninklijke Horeca Nederland
Secretariaat: Tamara Mol

Op woensdag 22 mei vergaderen wij weer. Heb je onderwerpen voor een van deze vergaderingen? Of vragen over bovenstaande? Laat het ons weten via strandnoordholland@khn.nl.

Terug