Bezetting in Nederlandse hotels licht gedaald

16-04-2019

Vorig jaar was de bezetting van hotelkamers in februari nog 70,2%; dit jaar is dit met 0,3% gedaald naar 69,9%.

De bezettingsgraad in de Nederlandse hotels is in februari 2019 licht gedaald is ten opzichte van diezelfde periode in 2018. Vorig jaar was de bezetting nog 70,2%; dit jaar is dit met 0,3 procentpunten gedaald naar 69,9%. Dat blijkt uit cijfers van Olakala_Suite Benchmark.

De gemiddelde kamerprijs bij hotels steeg in februari met 0,6% naar € 106,90 zodat ook de Revpar (Revenu per Available Room), steeg naar € 74,70. Over het totaal van de eerste twee maanden van 2019 zien we een lichte daling op de kamerprijs en de Revpar bij de hotels.

Amsterdam koploper

Amsterdam is nog steeds de stad met de hoogste bezetting (78,1%) en de hoogste gemiddelde kamerprijs (€ 127,30) in de februarimaand. Utrecht is een goede tweede. Eindhoven maakt een minder goede maand januari deels goed met stijgingen van zowel de bezetting als de gemiddelde kamerprijs.

Download hier het volledige rapport over februari 2019

Uw eigen benchmark met Olakala_Suite

Wilt u dagelijks een rapport over de prestaties van uw bedrijf ten opzichte van vergelijkbare hotels ontvangen? Als lid van KHN krijgt u 17% korting op de Olakala_Suite Benchmark. Met de Olakala_Suite Benchmark ontvangt u dagelijks een overzicht van de prestaties van uw hotel ten opzichte van een geaggregeerde benchmark van vijf door u gekozen vergelijkingshotels.

Meer informatie & aanmelden?

Kijk voor meer informatie over de Olakala_Suite Benchmark en om u aan te melden op khn.nl/hotelbenchmark.

De Olakala_Suite Benchmark geeft een indicatie van de prestaties van hotels op basis van deelnemers aan de benchmark. Door de concentratie van deelnemers aan deze benchmark geven deze cijfers geen representatief landelijk beeld.

Terug