Nieuwe materialen 'Doe mee met NIX zonder ID' beschikbaar

21-05-2019

Om jongeren op te roepen hun ID vast klaar te houden, zijn er diverse materialen van NIX ontwikkeld die jij kunt gebruiken in jouw zaak

Donderdag 23 mei 2019 start de landelijke actie NIXzonderID. Tijdens deze actie staat de leeftijdscheck van jongeren die drank of tabak willen kopen een week centraal. Want het blijft lastig om de leeftijd van jonge kopers goed in te schatten. Om jongeren op te roepen hun ID vast klaar te houden, zijn er diverse materialen van NIX ontwikkeld die jij kunt gebruiken in jouw zaak.

Doe je ook mee?

Om jongeren op te roepen hun ID vast klaar te houden, zijn er diverse materialen beschikbaar zoals: kant-en-klare posters, barbordjes, polsbandjes en de vernieuwde narrowcastingvideo met de ‘Quiz van NIX’. Je kunt de materialen downloaden via nix18.nl/materialen.

Posters personaliseren

Op NIX18.nl staat vanaf 11 april een postergenerator waarmee je eenvoudig posters kan personaliseren. Ondernemers die de materialen zichtbaar in de winkel ophangen, merken dat jongeren steeds vaker uit zichzelf hun ID pakken.

Taart van NIX en workshop taart bakken!

We zijn benieuwd hoe de NIX-materialen worden gebruikt. Mail een foto van jouw inzet van een NIX18 materiaal, maak je kans op één van de NIX-taarten voor jouw hele team. En het team met de beste foto wint een workshop taart bakken bij de bekendste (taarten)bakker van Nederland: Robèrt van Beckhoven! Mail jouw foto en naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer naar communicatie@khn.nl.

Raam- en deurstickers bestellen

Je bent als ondernemer volgens de Drank- en Horecawet verplicht om bij de ingang(en) van jouw bedrijf aan te geven welke leeftijdsgrens geldt. Door het opplakken van een sticker voldoe je aan de wet. Als KHN-lid kun je gratis raam-en/of deurstickers bestellen met daarop de tekst 'Onder de 18 verkopen wij geen alcohol en tabak' en '<25 jaar? Laat je legitimatie zien!' via dit bestelformulier.

Terug