Heb je voor het uitzenden van de aankomende CL-wedstrijden een licentie nodig?

30-04-2019

Mag je de wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur in jouw zaak uitzenden?

Voor Ajax wacht dinsdagavond 30 april 2019 de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Veronica heeft de uitzendrechten van dit evenement. Dat biedt jou de mogelijkheid om de verschillende wedstrijden en hoogtepunten live in jouw zaak te vertonen. Je hebt dan wel een licentie nodig.

Voor het vertonen van tv-beelden heb je een licentie nodig. Videma verstrekt licenties voor de vertoning van de tv-beelden van de belangrijkste publieke en commerciële zenders. Leden van KHN ontvangen tot 20% korting op de tarieven van Videma. Heb je geen toestemming voor vertoning, dan maak je inbreuk op het intellectueel eigendomsrecht en dat is strafbaar.

Videma-licentie aanvragen? Als KHN-lid krijg je tot 20% korting!

Heb je nog geen licentie maar wil je deze evenementen openbaar vertonen? Vraag dan een Videmalicentie aan. Als lid van KHN krijg je automatisch branchekorting als je al een Videma-licentie hebt en bij Videma bekend bent als lid van KHN. Heb je nog geen Videma-licentie maar vertoon je wel tv-beelden in je zaak? Vraag de licentie dan aan via khn.nl/videma. Daar staan nu nog de tarieven voor 2018. De tarieven voor 2019 publiceren we zodra die bekend zijn. De datum dat Videma de aanvraag van je licentie ontvangt, geldt in principe als meldingsdatum. Vanaf dat moment mag je tv-beelden vertonen, mits je de factuur die later volgt (op tijd) betaalt.  

Formule 1 uitsluitend voor privésfeer

De uitzendrechten van Formule 1 zijn in handen van Ziggo Sport. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor de privésfeer. Ziggo geeft geen toestemming voor publieke vertoning. Op dit moment heeft Ziggo geen licentiemodel waarmee je de races publiekelijk mag vertonen. Als je dat wel doet, heb je kans op een boete.

Terug