Herberg De Keurvorst in Ravenstein ter overname

10 apr 2019

Eigenaar en uitbater Han van den Berg heeft via makelaar Hormax zijn bedrijf in de etalage gezet. De vraagprijs is op aanvraag.

Eigenaar en uitbater Han van den Berg heeft via makelaar Hormax zijn bedrijf in de etalage gezet. De vraagprijs is op aanvraag.

De geschiedenis van de keuvorst gaat terug tot in de zestiende eeuw. Het zogenaamde land van Ravenstein had in die tijd een bijzondere status als soeverein gebied en het schijnt dat de naam “de Keurvorst “destijds al is ontstaan. Tot ergens in de negentiende eeuw viel het gebied niet onder Nederlands gezag, maar was eigendom van zogenaamde Duitse keurvorsten.

De, in het centrum gelegen, stadsherberg de Keurvorst heeft 10 hotelkamers, een ontbijtzaal, eetcafé, een restaurant en een tuinkamer. Het, tegenover de kerk gelegen, terras telt zo’n 80 zitplaatsen en is vooral in de zomermaanden erg in trek bij toeristen en bezoekers van het historische dorp.

Van den Berg is niet bereid toelichting te geven wat de reden is om zijn zaak te verkopen.

Terug