‘Horeca Boost’ voor ondernemers krijgt vervolg

02-04-2019

Horeca Boost geeft inzicht in verschillende doelgroepen en gastbeleving

Na een succesvolle eerste editie van de driedaagse training Horeca Boost in januari, slaan ZiN Inspiratielab en Horeca Maatwerk de handen wederom ineen voor een uitgebreid vervolg. Op dinsdag 23 april start de tweede editie in een rij van totaal zes trainingen dit jaar. De ondernemerstraining is een co-creatie van ZiN Inspiratielab (Sligro) en Horeca Maatwerk (KHN). Horeca Boost geeft inzicht in verschillende doelgroepen en gastbeleving

In januari 2019 volgden 15 horecaondernemers de driedaagse training Horeca Boost. Naar tevredenheid, zo bleek uit de evaluatie tussen de beide organisatoren. Ondernemers willen graag hun bedrijf verder ontwikkelen, maar weten niet altijd waar te beginnen. Horeca Boost geeft inzicht in verschillende doelgroepen en gastbeleving. De ondernemer krijgt praktische handvatten op essentiële onderwerpen als de menukaart, inrichting, conceptontwikkeling en gastvrijheid. Na vijf workshops en een advies op maat hebben ze een eigen actieplan voor de toekomst. Ook het sparren met collega-ondernemers blijkt zeer waardevol te zijn.

Persona’s in de horeca

De training is gebaseerd op de Masterclass Wie is die gast? Ik wil die gast! van Horeca Maatwerk. De masterclass is vorig jaar ontwikkeld naar aanleiding van een GfK marktonderzoek, wat inzicht gaf in het ideale avondje uit van de huidige (bar)gast. Het rapport toont zes persona’s met hun specifieke wensen en behoeften, direct vertaalbaar in de horeca.

Inhoud van de training

Horeca Boost bestaat uit drie trainingsdagen en een halve dag coaching op locatie met een adviseur naar keuze. De eerste dag is een kick-off waarbij kennismaken met de deelnemers centraal staat. Dag 2 gaat inhoudelijk in op doelgroepmarketing, conceptontwikkeling en interieur. Dag 3 start met menukaartengineering en in de middag volgt een gastvrijheidstraining. Na afloop van de training maken deelnemers een keuze voor een adviseur, waarmee ze op eigen locatie 3 uur gaan werken aan een plan voor de zaak.

Voor horecaondernemers met ambitie

Horeca Boost is bedoeld voor horecaondernemers met een eigen (eet-)café, grandcafé, restaurant of bar. Het is gericht op ondernemers met ambitie om de zaak te laten groeien en zichzelf te ontwikkelen. Kennis van de markt om het bedrijf heen en inzicht in het eigen ondernemerschap is daarbij van belang. Bereidheid om te veranderen zelfs essentieel.

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor meer informatie op khn.nl/cursussen/horecaboost of schrijf direct in bij het ZiN Inspiratielab.

Terug