KHN blij met verbeterde regeling Aziatische horeca per 1 oktober 2019

16-04-2019

KHN heeft zich hier samen met de brancheorganisatie van de Chinese en Thaise restaurants voor ingezet en is blij met het resultaat

Per 1 oktober 2019 geldt een nieuwe verbeterde regeling voor koks uit Azië. De nieuwe, structurele regeling houdt in dat werkgevers van Aziatische specialiteitenrestaurants zonder quotum gespecialiseerde koks uit Azië naar Nederland kunnen halen. KHN heeft zich hier samen met de brancheorganisatie van de Chinese en Thaise restaurants voor ingezet en is blij met het resultaat.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte het nieuws over de verbeterde regeling op 16 april bekend. Voorwaarde blijft dat werkgevers in Nederland/EU geen goede opgeleide koks kunnen vinden. Daarnaast blijven de sector en de werkgevers van de Aziatische keuken verantwoordelijk om zich in te spannen om mensen op te leiden en bij te scholen.

Nieuwe regeling Aziatische horeca

Wat houdt de nieuwe regeling Aziatische horeca in? Welke regels gelden er per 1 oktober 2019? KHN zet alles voor je op een rij:

  • Aan de regeling is geen quotum verbonden.
  • De regeling Aziatische horeca is bedoeld voor specialiteitenkoks op functieniveau 4 t/m 6 van de Aziatische keukens China, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Thailand, Tibet en Vietnam.
  • Vergunningen worden verleend voor de duur van twee jaar.
  • Het UWV toetst, anders dan bij de tijdelijke quotumregeling of er beschikbaar aanbod aanwezig is in Nederland/EU die de vacature kan vervullen. Echter, er is een uitzondering op de verplichting voor werkgevers om zelf actief te werven.
  • Tegenover de vrijstelling van wervingsinspanningen worden wel voorschriften verbonden. De sector en werkgevers blijven verantwoordelijk om zich in te spannen om arbeidsaanbod op te leiden en/of bij te scholen om vacatures te vervullen. Ook dient de sector bij te dragen aan het verbeteren van het imago van de sector, door onder meer verbetering van de arbeidsomstandigheden.
  • De werkgever is verplicht een vacature voorafgaand aan het indienen van een aanvraag om een TWV (tewerkstellingsvergunning) of GVVA (gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid) te melden bij het UWV. De vacaturetermijn zal, gezien op de huidige situatie op de arbeidsmarkt, worden verkort naar drie weken (was vijf weken).

Tot 1 oktober 2019: verruiming huidig quotum

Voor de periode tot 1 oktober 2019 is een wijziging in aantal TWV’s/GVVA’s. Het aantal vergunningen tot 1 oktober 2019 wordt verruimd tot 800. Dit betekent dat er in totaal 2300 werkvergunningen kunnen worden verleend tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2019. Vanaf 1 oktober 2019 geldt dan de nieuwe regeling; zonder quotum.

Lees ook:

Terug