KHN feliciteert André en Maria van der Linden met koninklijke onderscheiding

30-04-2019

Op vrijdag 26 april 2019 zijn KHN-leden André (68) en Maria (67) van der Linden van café-zaal De Ster uit Maasniel koninklijk onderscheiden. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Het echtpaar Van der Linden ontving deze koninklijke onderscheiding voor hun 'bijdrage aan de samenleving'.

Op vrijdag 26 april 2019 zijn KHN-leden André (68) en Maria (67) van der Linden van café-zaal De Ster uit Maasniel koninklijk onderscheiden. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Het echtpaar Van der Linden ontving deze koninklijke onderscheiding voor hun 'bijdrage aan de samenleving'.

André en Maria van der Linden zijn nu beiden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar Van der Linden zijn al ruim 40 jaar de uitbaters van Café Zaal De Ster in Maasniel.

Thuishaven
Café Zaal De Ster is sinds jaar en dag een thuishaven voor de inwoners van Maasniel en voor veel verenigingen. Maar ook veel Roermondse verenigingen maken dankbaar gebruik van de diensten van de heer en mevrouw van der Linden. Ondanks dat hun zaak een commerciële onderneming is, heeft het echtpaar Van der Linden veel tijd en energie gestoken in de lokale gemeenschap. Door de jaren heen hebben zij vele malen vrijwillig, zonder geldelijke vergoeding, hun gastvrijheid en faciliteiten aangeboden. Tal van verenigingen en organisaties hebben hier baat bij gehad of hebben dit nog steeds. Zij worden door de verenigingen en andere gasten geprezen voor hun klantgerichte, vriendelijke en menselijke opstelling. De betekenis van Café Zaal De Ster en de wijze waarop dit echtpaar daar vorm en inhoud aan hebben gegeven, stijgt uit boven de reguliere functie van een café. Het echtpaar Van der Linden zorgt voor een aangename sfeer en dat heeft dan weer een positieve uitstraling op de verenigingen. Hiermee dragen zij bij aan het levendig houden van het verenigingsleven in Maasniel en daarbuiten.

Trots
Michel Schlicher, voorzitter KHN Roermond: “Als Koninklijke Horeca Nederland zijn wij trots dat we ondernemers als André en Maria met hun betrokkenheid, die vakmanschap en gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, tot onze leden mogen rekenen.”

Koninklijke onderscheiding
Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is weggelegd voor 'mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'. Dit jaar zijn er tijdens de Lintjesregen in totaal 2881 personen gedecoreerd: 1008 vrouwen en 1873 mannen.

 

Terug