Restaurant Herperduin failliet

17 apr 2019

Het bekende restaurant van uitbater Freddie van Dorst was al enige tijd dicht. Op de deur hing een briefje met de simpele mededeling “vanaf heden gesloten”.

Het bekende restaurant van uitbater Freddie van Dorst was al enige tijd dicht. Op de deur hing een briefje met de simpele mededeling “vanaf heden gesloten”.

Door de rechtbank is een advocaat aangesteld als curator. Deze gaat proberen een nieuwe uitbater te vinden. Volgens de curator is er al sinds vorig jaar zomer een huurachterstand.

Restaurant Herperduin was van Dorst zijn eerste zaak. Freddie was geen onbekende in het horecavak en nam dan ook vol verve eind 2016 het bedrijf met 29 medewerkers over van Anke van der Heiden. In eerste instantie was Van Dorst succesvol en wist het restaurant avond aan avond redelijk tot goed gevuld te krijgen. Waar het mis ging is tot nu toe onbekend.

Marcel en Jacky van Raay, die nu het succesvolle restaurant Woodstock aan de Osse Peperstraat runnen, waren tot begin 2016 eigenaar van Herperduin. Onder leiding van dat echtpaar was de zaak zo'n dertig jaar lang tot in de verre omgeving bekend als een geweldige eetgelegenheid. Dat hun vorige bedrijf nu op deze manier moet sluiten doet het echtpaar pijn.

Terug