Ruim 120 restaurants laten 3700 gasten proeven hoe lekker zoutbewust eten is

23-04-2019

De tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een succes!

De Nierstichting Restaurant Driedaagse 2019 van de Nierstichting en KHN was een succes! Ruim 120 restaurants hebben 3700 gasten ontvangen en laten proeven hoe lekker een zout-bewust menu is.

Ruim 120 restaurants ontvingen meer dan 3700 gasten tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse die op 12, 13 en 14 maart jl. plaatsvond. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “We hebben het belang van minder zout eten tijdens deze tweede landelijke editie goed voor het voetlicht gebracht. We zijn heel blij met het grote draagvlak bij restaurants en het publiek en gaan de Driedaagse de komende jaren verder uitbreiden!"

KHN en de Nierstichting werkten samen om de Nierstichting Restaurant Driedaagse tot een succes te maken. Robèr Willemsen, voorzitter KHN: “Wij zijn er trots op dat 120 restaurants meteen enthousiast waren en meededen. Zij zorgden ervoor dat ruim 3700 gasten een zoutbewust diner konden eten. En lieten daarmee het Nederlandse publiek proeven hoe lekker eten met minder zout smaakt! We gaan ervoor dat er in 2020 nog meer restaurants meedoen aan de Restaurant Driedaagse!”

Minder zout letterlijk op de kaart

De Nierstichting Restaurant Driedaagse heeft de consument in Nederland een beetje zoutbewuster gemaakt. Zo stond minder zout bij 120 restaurants letterlijk op de kaart en heeft het event bijgedragen aan de nodige inspiratie en motivatie binnen de horecabranche.

Terugkerend evenement

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt een jaarlijks terugkerend evenement. In de week van 23 tot en met 29 maart 2020 vindt de derde landelijke editie plaats. De komende jaren hopen we samen met nog meer restaurants en partners een nog breder publiek aan te spreken en bewust te maken om minder zout te eten. Want als mensen zich houden aan de norm van maximaal 6 gram zout per dag, dan voorkomt dat naar schatting bijna 150.000 gevallen van chronische nierschade over een periode van 10 jaar.

Meer informatie

Lees ook de tips voor de horeca om minder zout te gebruiken.

Terug