Truus (67) staat al vijftig jaar achter de tap bij de Roode Leeuw

02-04-2019

Truus Ligchaam – Van Lent tapt al 50 jaar bij café-slijterij de Roode Leeuw in Lopikerkapel. Maandag 1 april was het groot feest in het bekende café. Theo van Schaik en Maria Sukdeo, bestuurders KHN IJsselstein en Lopik feliciteerden Truus persoonlijk met dit mooie jubileum.

Truus Ligchaam – Van Lent tapt al 50 jaar bij café-slijterij de Roode Leeuw in Lopikerkapel. Maandag 1 april was het groot feest in het bekende café. Theo van Schaik en Maria Sukdeo, bestuurders KHN IJsselstein en Lopik feliciteerden Truus persoonlijk met dit mooie jubileum.

Café-slijterij De Roode Leeuw is al generaties in de familie. ,Truus Ligchaam, uit een gezin met elf kinderen, kwam al op haar 17e achter de tap terecht. “Ik heb totdat ik trouwde fulltime gewerkt in de zaak. Daarna vooral met feesten en partijen en dertig jaar geleden heb ik de zaak samen met mijn zus overgenomen.”

Hard werken

Werken in de horeca is volgens Truus hard werken, maar fantastisch. “Het omgaan met mensen maakt de horeca zo mooi. Ik heb al verschillende generaties zien komen en gaan. Er werden hier bruiloften gevierd, baby’s geshowd; je maakt samen van alles mee.”

'Het is veel te leuk om te stoppen'

Aan stoppen denkt ze voorlopig nog niet. “Zolang het fysiek nog goed gaat, blijf ik dit gewoon doen. Het is veel te leuk om te stoppen.”

Terug