Brabantse vrijetijdssector en VisitBrabant tillen gastvrijheid naar hoger niveau

15 mei 2019

Op 9 mei vond in het Willem-II Stadion in Tilburg de kick-off plaats van het programma dat gastvrijheid in de Brabantse vrijetijdssector naar een nóg hoger niveau moet tillen.

Op 9 mei vond in het Willem-II Stadion in Tilburg de kick-off plaats van het programma dat gastvrijheid in de Brabantse vrijetijdssector naar een nóg hoger niveau moet tillen.

VisitBrabant, de toeristische marketingorganisatie van de provincie Noord-Brabant, heeft hiervoor een uniek totaalprogramma opgesteld voor ondernemers uit de branche en hun medewerkers. Zij dingen uiteindelijk ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. 

De toekenning van Brabantse Gastvrijheid Award voor de meest gastvrije ondernemer is dit jaar omlijst door een uitgebreid ondernemersprogramma rondom gastvrijheid. Het programma omvat onder meer bijeenkomsten en tips van bewezen autoriteiten, challenges, online trainingen en heel veel inspiratie van alle deelnemers onderling.

Gastvrijheid zit in ons DNA
Gasten van voorbij de provinciegrenzen typeren de Brabander eensgezind: gemoedelijk, open en gastvrij. “Gastvrijheid zit in ons Brabantse DNA,” licht Ankie Joos toe, projectmanager Brabantse Gastvrijheid. “Om die gastvrijheid ook goed te benutten als toeristische bestemming, moeten we ons daar wel bewust van zijn. In dit programma creëren we een netwerk van organisaties en vooral medewerkers die komend toeristische seizoen allerlei handvatten krijgen om bewust te worden van hun gastvrijheid, deze verder te ontwikkelen en daar vooral ook volop van te genieten.”

Brabantse Gastvrijheid Award 2019
Uiteraard staat gastvrijheid centraal in de toekenning van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. Tot eind mei kunnen ondernemers uit de Brabantse vrijetijdssector zich daarvoor opgeven, waarmee zij meedoen aan het speciale ondernemersprogramma. In september worden de 10 genomineerden bekend gemaakt door de onafhankelijke jury, waarna in november de opvolger van de winnaar van 2018 - Auberge du Bonheur uit Tilburg – bekend wordt gemaakt door Omroep Brabant.

De Brabantse Gastvrijheid Award 2019 wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, BUas, Omroep Brabant en VisitBrabant. Kijk voor meer informatie op www.brabantgastvrij.nl.

Terug