Horeca Amersfoort zet zijn beste beentje voor

08-05-2019

We kijken terug op een prachtige Koningsdag die in vele opzichten zeer geslaagd was. Amersfoort heeft zich van zijn beste kant laten zien, mede dankzij de horeca. Verder lezen jullie informatie over de ontwikkeling van de evenementen, binnenstad overleg, BHV controle en de afzuigkanalen.

We kijken terug op een prachtige Koningsdag die in vele opzichten zeer geslaagd was. Amersfoort heeft zich van zijn beste kant laten zien, mede dankzij de horeca. Verder lezen jullie informatie over de ontwikkeling van de evenementen, binnenstad overleg, BHV controle en de afzuigkanalen.

We hebben niet stil gezeten. Hieronder de link naar de Google Drive wanneer je nog niet uitgelezen bent en de nodige achtergrond informatie zoekt.

Klik hier voor de achtergrond informatie!

BINNENSTAD OVERLEG
Maandag 15 april vond het binnenstad overleg plaats met de aanwezigen partijen VEBA, OBA, VVV, BBN, de gemeente Amersfoort en KHN. Er zijn veel dingen besproken. Om jullie inzicht hierin te geven vinden jullie een opsomming van de onderwerpen. Uiteraard is het uitgebreider dan dat we kunnen toelichten in deze nieuwsbrief.

Voortgang visie

  • De fiets parkeer bewegwijzering zal verbeterd worden waarom er minder overlast van slecht geparkeerde fietsen zal zijn. Dit wordt meegenomen in het autoluw plan.
  • Kunst en speelplekken: de Hoge School Utrecht is dit aan het ontwikkelen, de plekken waar dit zal gebeuren staan nog niet vast.
  • Binnenstad autoluw: de bewoners en vergunninghouders zullen nog de stad in mogen. De bezoekers zullen worden verwezen naar de parkeergarages.

Autoluwe binnenstad
Op 18 april vond er een tweede inloop- en inspreekavond plaats op het gemeentehuis ten behoeve van de plannen om de binnenstad autoluw te maken. Hier werd duidelijk dat er voor de vergunninghouders in de binnenstad (zowel bewoners als ondernemers) weinig veranderd. De betaald parkeerplaatsen verdwijnen waardoor onze gasten gebruik zullen moeten maken van de ondergrondse parkeerfaciliteiten. Met een kentekenregistratie systeem en venstertijden blijft de binnenstad bereikbaar voor mindervalide gasten, taxi's, leveranciers en onze eigen auto's. Bij iedere verandering zal het wennen zijn voor alle ondernemersgroepen. Echter, de leefbaarheid voor onze gasten in de binnenstad zal toenemen. Het definitieve plan wordt nog gepresenteerd. We houden jullie op de hoogte!

EVENEMENTEN OVERLEG 28 MAART
Op 28 maart jongstleden vond het overleg plaats tussen de organisatoren, horeca en de gemeente over de ontwikkeling hiervan in de binnenstad. Klik op de button onderstaand om het volledige verslag te lezen. Mocht je hier als ondernemer graag aan deel willen in de toekomst dan is dat uiteraard mogelijk

LEES MEER

Vergunningcontrole
Is jouw bedrijf brandveilig en zijn er voldoende BHV-ers aanwezig? De controle wordt aangescherpt in de toekomst. Deze controle was voorheen meer vanzelfsprekend maar is verwaterd. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent en voorkom een boete.

Wat willen wij als horeca ondernemers in Amersfoort? Een collectieve BHV training en een vrijblijvende veiligheidscheck voor je bedrijf? Vanuit KHN kunnen wij een betaalbare BHV cursus aanbieden op locatie. Wanneer hier voldoende animo voor is zetten wij dit graag op touw.

'Pijperij' in Amersfoort
Al enige tijd wordt er op het gemeentehuis gesproken over de incomplete omgevingsvergunningen voor afvoerkanalen van de horeca. Hiervoor is sinds kort een nieuw beleid gewenst om de wildgroei tegen te gaan bij nieuwe ondernemers. Helaas zijn er daarnaast nog meer dan 100 voorbeelden in de binnenstad die een aanpassing wensen. Het nieuwe beleid en onderbouwing word uitgebreid uitgelegd in onderstaand document. Dit document is definitief pas sinds kort onder de ogen van het bestuur gekomen. Wij stellen jullie uiteraard er van op de hoogte wanneer het definitief is.

Lees meer

Vond je het leuk om deze nieuwsflash te lezen? Laat het ons gerust weten maar mocht je ook nog informatie missen zijn wij een en al oor. We zijn bereikbaar via de welbekende mailadressen. Tot volgende maand!

LEES MEER

 

 

Terug